Framåt marsch

Då tar vi och rattar upp denna förnämliga onsdag. Tuta och kör, kom igen, vroooom............

Dofta gott

När jag var till frissan sist så visade det sig att hon inte bara klipper bra, hon är också en parfymör, nåja nästan. Hon kunde i alla fall känna vilken parfym jag hade på mig den där dagen jag var där för inte så länge sedan. Och det kan jag inte minnas ha hänt någon gång hittills. Av alla gånger jag fått höra hur gott den doftar så är det ingen som känt exakt vilken doft det är, utom min frissa. Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om den, om Poeme, och även om mina försök att hitta en till parfym som jag kan variera med, nu senast med Prada Infusion D'Iris.

Men vet ni vad? Hon sa att, min frissa, och detta utan att jag sagt något, att jag nog skulle gilla Burberrys klassiska parfym! Åhåå. Nu är Poeme en blommig doft och Burberrys en fruktig, men det kanske gillas ändå, jag måste ju prova nu när fått ett förslag av någon som verkar veta vad hon pratar om.

Så idag, kära ni, när jag promenerade hem från jobbet genom stan så inhandlades den. Mannen min är på galej ikväll och vet inte något om detta. Hihi, ska testa ikväll och se om jag får någon reaktion från honom den här gången ;-)  Hoppas, hoppas - att min frissa får rätt.

Paltkoma

Ja här händer det inte så mycket. Jobbar. Äter. Sover.

Jag kan ju berätta att vi dragit igång köksprojektet igen. Väntar just nu på två offerter och de ska vi få senast nästa vecka och därefter ska vi väl sätta igång, på allvar.

Jobbade lite senare än vanligt idag och åkte direkt till mataffären och handlade mat. Två stora sprängfyllda kassar. När jag anlände vår gata fanns det bara en och en allenaste parkeringsficka kvar. Ganska liten var den också. Den hade nog avskräckt många men in där rattade jag vår bil för det ska ni veta att jag är en stjärna på att fickparkera. Om någon gått förbi och sett mig parkera där idag skulle de ha gjort vågen för mig, ja applåderat i alla fall eller som minst med ett litet nick avfyrat ett leende åt mig, det är jag säker på. Så bra är jag på att fickparkera. Måste tala om det för er. Om ni inte redan vet det. Att är det något jag är bra på så är det på att fickparkera. Just det.

Släpade upp de två riktigt tunga kassarna med mat, hela vägen de tre våningarna upp. Jag öppnade ytterdörren och där stod han, mannen min. Han var hemma, och det före mig. Med utsträckta händer klev han fram till dörren där jag stod och lyfte kassarna av mig. Apuh. Han började genast att plocka upp, han log hela tiden. Han började därefter laga mat, jag log hela tiden.

Nu är vi mätta, trötta och snart redo för sängen. Go kväll på er!


Sötsugen mest hela tiden

Man tager vad man haver - när suget sätter in. Färska kluvna nektariner, pinjenötter och lite apelsinhonung ovanpå. Mums!

Avsluta veckan

Medan mannen min var ute och motionerade tidigare idag bakade jag en kladdkaka (ja jo jag vet, det borde ha varit tvärtom).

Och nu - nu är vi sååå mätta. Och veckan kan inte avslutas på ett bättre sätt. Så är det bara.

Fin i håret med Curlformers

Fick hem ett litet paket i veckan. Tänkte jag skulle prova det nu en dag som denna för att se om jag får till det så som det är tänkt och det fick jag faktiskt, tycker jag. Jodå. Inget man gör dagligen men ibland när man vill vara lite fint lockig i håret, vilket jag ju då vill, jag har ju annars det mest spikraka hår som finns, och variation är alltid trevligt.

Vitsen med dessa curlformers är att man gör lockar utan att behöva bränna sönder håret med diverse heta värmeborstar eller tänger. Curlformers är helt enkelt en slags variant av papiljotter. Och de funkade!

Jag tvättade håret, handdukstorkade det lite, i med mousse och sedan var det bara att sätta igång. Lite knepigt  var det i början, speciellt med håret där bak men efter ett tag fick jag in snitsen. Lät håret självtorka medan jag sörplade kaffe, diskade och plockade här hemma. Och sen, tjaaa, ni ser...

Följa ett tips och låta sig förtrollas

Var ner på lilla byn en sväng. Jag cyklade ner och parkerade cykeln på stora torget.

På lilla byn var det mycket folk och affärerna välfyllda med höstens nyheter, det syntes på butikernas skyltfönster. Aj aj. Livsfarligt. Jag skyndade emellertid in på, håll i er, H&M! Jag var ute efter ett speciellt plagg därifrån och tamejtusan så hängde den där, i min storlek dessutom. Den satt precis så bra som utlovats, var så skön som utlovats och så billig som utlovats. Har blivit tipsad om den nämligen, jag skulle aldrig hittat den annars, dels för att jag sällan går in på H&M och dels för att jag inte skulle "sett" den. Tant var således mycket nöjd när hon gick därifrån. I påsen låg en grå kavaj i collegematerial och med ljusrosa randigt foder.

Om jag handlade något annat? Jag gick raka vägen till min cykel för att trampa raka vägen hem, jag gick till min cykel som jag parkerat på torget. Och ja ni vet ju vad som händer när jag kommer till torget? Jo, jag slinker in i det där tältet ni vet, det där tältet som alltid ropar på mig och där det finns något magiskt som får mig att handla blommor därifrån, varje gång.

 

Äta godis en fredag

Så här kan det se ut, jajamensann.

Utkilningstårta

På vårt jobb har vi inkilningstårta och utkilningstårta. På ditt jobb också? Det ena bjuds på när någon börjar och det andra när någon slutar. Då jag jobbat länge på samma ställe så har jag blivit bjuden på många av bägge typerna genom åren men själv inte bjudit på någon. När jag började så existerade nämligen inte detta begrepp (inte på mitt jobb i alla fall) utan det är infört senare. Tänk så det kan bli. Inte är jag ledsen för det inte, oh nej.

Men jag undrar, kan man föräta sig på tårta?

Nej det kan man inte. Det är min ytterst bestämda åsikt.

Marshmallow

Känner mig som en marshmallow just nu. Som skumgummi. Har för första gången på väldigt väldigt länge rört på mig. Tog den gamla hederliga femkilometersrundan på spåret. Och det kändes att det var ett tag sedan sist.

Jag är tyvärr en sådan där periodare när det gäller träning. Allt eller inget. Tar jag en "paus" på två veckor så är det kört, de två veckorna kan om jag inte ser upp bli många många fler. Den här gången har uppehållet varat i hela två månader. Men efter lite pepp av min boss imorse så är jag på G igen. Jee!

Nu är jag i vilket fall hungrig på mat men jag hör hur det slamras i köket så min hunger är med största sannolikhet snart avhjälpt. Hurra.

Blandat från en trädgård

Mammas.

Grilla in i det sista

Det pratas mycket höst nu, att sommaren är förbi, att de vindar som blåser nu är höstvindar, att mörkret smyger sig på med stormsteg, och det för var dag som går. Visst, det vet vi ju alla att så blir det förr eller senare, det är ju lika varje år. Men inte riktigt än hörrni, inte riktigt än.

För många är också grillsäsongen över men det vet ju jag att den inte är, och för vissa är den aldrig det.

Så idag har vi grillat.

Äta ute

Vilken dag! Vad gör man en solig lördag som denna? Jo vi valde att hämta sonen och åka ner till hamnen. Där tryckte vi i oss en varsin rejäl pizza och avslutade det hela med en varsin glass också - varför inte, när vi ändå håller på?

Ta hand om sin cykel

Cykeluppdatering pågår. De behöver fräshas upp om man säger så, både min och mannens.

Jag cyklar på tok för lite. Beviset är den vid pedalerna massiva ansamligen av spindelväv. Den hör väl ändå inte hemma på en cykel som används? Nee, den ska bort, bort, bort. Jag ska cykla, cykla, cykla.

Fredagsmys på jobbet


Få mejl och fika på jobbet

Sara är sugen på något gott (hoho, me too me too). Hon undrar vad hon ska köpa för mumsigt till fikat. - Tjaa, vad du vill bara det är fint att fota.

En stund senare plingar det till i mejlens inkorg:

"Hej! Nu har jag gjort iordning (en otroligt konstnärlig skapelse) o ska du ta bild innan Björn och Johan kommer så gå till fikarummet nu."


Jag grabbar självklart snabbt tag i kameran och tre raska steg senare står jag i vårt fikarum.


Före



En kvart senare

Ja så går det till på mitt jobb. Vi var fem personer runt fikabordet idag och ingen kan säga att vi inte är 1) gottegrisar och 2) roliga.

Regntunga skyar

Utsikten från vårt före detta sovrum numera "kontor". Kan var nog så mysigt en riktigt mörk regntung kväll i mitten på augusti. Precis så som det är nu - mörkt, regntungt, kväll och mitten på augusti.

Soft.

En rosa klocka

Detta var det enda jag köpte i London. Absolut det enda. Jaa förutom paraplyet som såg ut som Union Jack, Storbritanniens flagga. Men den räknas ju inte, verkligen absolut inte.

 

Semestern är över, jag har jobbat två dagar nu och mitt nyförvärv har suttit där så fint på armen. Flashy som de säger i London. Tjusigt som vi säger här i lilla byn.

 

Jo jag tackar jag.

 

Blåbär

Då är frysen åter laddad. Underbart! Och nej, har inte plockat själv utan köpt.

Grilla en sommar

Igår var vi på grillfest ute på landet utanför lilla byn. Temat var trubadurafton. Gitarrer fanns det gott om och även gitarrspelande virtuoser. Vi satt ute hela kvällen och åt, drack, spelade och sjöng. Väldigt trevligt var det och väldigt sent blev det. Kanske sommarens sista grillkväll, eller inte...

Made in China

100% papper. Ja hatten alltså. Inköpt på Cypern förra sommaren. Tänk att den funkar ännu?

Njuta sommar

Laddar batterierna, det är vad jag gör, även idag.

Med en vän spenderades ännu en dag på stranden. Vi doppade oss (badade är en överdrift), njöt, solade, njöt, vi åt, njöt, vi drack, njöt, vi skrattade, vi pratade och pratade ännu mera. Ja, vi njöt helt enkelt. Ni har förstått va?

Tidningen, den läser jag ikväll.

Ännu en dag på stranden

Har jag badat? I Mälaren? Japp det har jag! Burr så kallt det var! Jag gick ner i vattnet från stranden där alla småbarn sitter och leker i sanden, inte från bryggans stege vilket annars varit ett alternativ, men där var det så mycket folk och det blir sådan press om andra står och väntar på att man ska gå i för att trappan ska bli ledig, så det tillvägagångssättet valde jag bort, behöver ju inte utsätta mig för mer vånda än nödvändigt, eller hur?

En äldre dam (äldre än mig vill säga) och vars huvud var den enda kroppsdel som var ovan vattenytan, sa till mig när jag vände om för att gå tillbaka upp att "Det blir varmt när man varit i ett tag. Jag tyckte också det var sådär kallt först" Och då ska ni veta att jag varit tyst, sa inte ett ljud när jag sakta gled ner i det bruna kalla vattnet. Frustar ju som en värsta valross vanligtvis men jag ville inte skrämma alla småbarn som satt där, sa alltså inte ett pip. Ni ska veta att jag behärskade mig, verkligen. Inga grimaser, inga yviga rörelser. Men ändå såg hon hur jobbigt kallt jag tyckte det var. Jag log mot henne (vilket var det minsta jag kunde göra), sa inget men muttrade lite tyst för mig själv och fortsatte upp på fast mark.

Väl tillbaka hos mannen och filten och kaffet och bullen och tidningen - gudars så skönt det var.

Få ordning på håret

Idag var jag till frissan. Älskar min frissa. Jag har en favorit och när hon inte är där har jag en annan favorit. Idag var det favorit nummer två som fick ta tag i mitt trötta, platta och stripiga hår. Lotta grejade med det så det stod härliga till och det är så skönt och det är så bra. Håret känns fylligt fastän det är tunt och färgen blir jag alltid nöjd med, alltid. Idag lockade hon det litegrann med en plattång, det lyckas hon bra med för annars är mitt hår det mest spikraka hår jag känner till, på någon.

Förr köpte jag schampo i vanliga mataffärer som ICA  men numera köper jag schampo hos frissan, de är förvisso mycket dyrare men ack så mycket bättre. Förutom att de är dryga gör  de att håret håller sig rent längre. Förr, när jag använde ICA-schampo tvättade jag håret varje dag, det var jag tvungen till. Men numera är det ungefär var tredje dag. Hår, det är en hel vetenskap det, jag vet. Men just idag känns mitt hår great!

Efter frissan var det lunch med sonen min. Han var  lika sympatisk som vanligt. Och när jag skulle gå hem efter lunchen gick jag förbi en skoaffär som hade total utförsäljning då affären skulle upphöra, herre min jee, inte hade det hunnit bli utplockat heller. Följdaktligen fick ett par svarta mellanhöga boots  följa med mig hem. De var nedsatta med 70%! Vilket kap och vilken dag!

 

Varvar mellan dessa två schampon. Helt suveräna.

En vals på gräsmattan

Har jag badat? Nope, det har jag inte. Låg på gräsmattan och bara njöt. En sån skön dag. Ni vet sådär riktigt riktigt skön, ja rentav harmonisk.

Mannen min har köpt nya högtalare idag. Ni vet sådanadär studiohögtalare. Han skapar nämligen musik. Ja det gör han. Jag har fått en vals dedikerad till mig, och det ni, det är inte illa. Laa la laa la la lallalalala...