Gotteligotteligott

Idag igen. Hur mycket sånt här gott kan man äta, och hur ofta? Jättemycket och jätteofta, tro mig.


Blink blink -Theya

Vårkänslor i färg

Denna färgglada bukett fylld med lyckönskningar och vårkänslor fick min arbetskamrat idag. Hade väldigt gärna norpat med mig den hem till mig men icke, den var inte till mig.




Blink blink -Theya

Söndagsmys

En löprunda blev det idag, 8 km. Det var trögt men jag känner mig synnerligen nöjd nu. Det har ju varit soligt och fint väder idag men ack så kallt så kallt. Har sett ett flertal tappra människor jogga ute ändå, de är väl lika sugna som jag på att springa utomhus men de är tuffare än mig, jag valde att nöta på gymmets löpband. -3 grader och blåsigt var trots solsken inte så lockande.

Nu är det filmtajm, en thriller med snygga och duktiga Julianne Moore. Jag valde film och mannen min zappade  fram den med fjärrkontrollen. Smidigt.


Blink blink -Theya

Sommartid

Ni har väl kommit ihåg att ställa fram klockan en timma? Lite sent att påminna om det nu kanske men vill det sig riktig illa kan ni komma en timma försent imorgon bitti till vad ni nu kan ha för tid att passa, om ni har någon. Det har hänt mig.

De flesta klockor ställer ju numera om sig per automatik, tack o lov.


Blink blink -Theya

Tulpaner

Vi åkte förbi Plantagen igår när vi var ute på vår kökstour, såg då att man kunde köpa tre buketter tulpaner för 100 kr. Det är vad det vanligtvis kostar hos magikern på torget, men hos honom är det tio tulpaner i varje bukett, på Plantagen är det sju, men det upptäckte jag inte förrän jag redan var framme i kassan. Inte för att det hade hindrat mig från att köpa dem men ändå, jag kände mig lite lurad. Men vackra är de hur som helst, eller hur?


Blink blink -Theya

Köksförvandling påbörjad, ett litet steg men det viktiga första steget är taget

Har ju varit bortrest på jobb nästan hela veckan. Inte haft möjlighet att blogga någonting. Men nu är jag tillbaka, anlände lilla byn igår kväll.

Mannen min och jag har ju länge pratat om att vårt kök behöver en uppfräshning, nej, bytas ut är ett mer korrekt ordval, heeelt bytas ut. Köket är från 1982, ni hör ju (kan säkert räkna ut det också) hur gammalt det är, 1982, smaka på det. 

Att det är ett jätteprojekt vet jag utan att ha bytt ut kök tidigare, därför har det kanske tagit lite tid innan vi kommit till skott, dessutom vet vi inte riktigt hur vi vill att det ska se ut, men nu känns det som att processen har börjat, köksförvandlingen har satts i rullning. Idag.

Åkte runt till flera köksleverantörer i lilla byn. Fick en massa inspiration men också insikt om att det är väldigt mycket att ta ställning till, stil, färg och material för att nämna några. Det ska bestämmas stil, färg och material på luckor, skåp, golv, bänkskiva, diskho, vitvaror, blandare, väggar med mera. Nåja, allt har sin tid och vi ska börja med att måtta köket och låta köksleverantörerna ge oss förslag, och det första förslaget får vi på fredag. Ska bli roligt! Äntligen!



Blink blink -Theya

Resten av veckan

Sådärja. Då är resten av veckan nerpackad i väskan. Ska ju ut på resa nu, en lång resa, ända ner till Sveriges sydligaste stad med flera stopp på vägen, både dit och hem.

Nu har jag flera timmars bilkörning innan jag är framme i lilla Vittaryd som blir mitt första stopp men vad gör det? Solen skiner! Nu måste jag fara. Ha en bra dag gott folk!




Blink blink -Theya

Att det kan bli mycket av det goda

Igår var jag en sväng till storstan. Bland annat hälsade jag på dotter min. Hon jobbar på ett konditori som ligger på Hantverkargatan 28. Det är ett litet ställe där man kan handla färskt nybakt bröd, kakor, tårtor och allt annat sådant där som vanligtvis handlas på ett konditori. Du kan stanna och ta en fika också. Det är inte tjusigt. De är inte flashigt. Det är inte modernt. Det är ett klassiskt litet ställe med tre bord och där man dricker vanlig hederlig bryggkaffe. Den väldigt söta unga damen som jobbar där, det är dotter min, det är min tjej det.

Var ju tvungen att smaka Sockerbagarens semla nu när jag ändå var där, och var den god eller var den underbar? Supergod och bäst hittills av dem jag ätit i år! Nästa gång ska jag smaka en sådan där saffransemla som verkade falla många i smaken. En strid ström med människor kom in och den lilla bjällerklockan ovanför dörren plingade mest hela tiden, många gick därifrån med en saffransemla och det ska jag också göra men det får bli en annan gång.
















Blink blink -Theya

Får jag presentera

Jättegod choklad om ni ännu inte provat. Ett litet tips bara. Ingefära och citron, hörs ju att det är mumma. Finns att köpa i vilken mataffär som helst.


Blink blink -Theya

Dubbelt upp

Vi har en anslagstavla i köket på vilken vi skriver upp saker som ska kommas ihåg, bland annat vad som saknas hemma och behöver handlas. Detta resulterar ibland i att vi har väldigt mycket av det som från början saknades helt. Idag till exempel kom vi bägge hem med ett varsitt 15-äggspaket och en varsin stor Becel. Vi är två personer som ska se till att det går åt inom rimlig tid...


Blink blink -Theya

Söndagmiddag tre trappor upp

Lamm till huvudrätt och chokladmousse med hallonsås till efterrätt. Jag gjorde efterrätten, enkelt, till och med för mig, och jättegott. Den börjar jag med här på bloggen men i verkligheten såklart inte. Den intogs efter den likaledes delikata huvudrätten bestående av lamm, Hasselbackspotatis, sallad och rödvinssås, tillagad av mannen min.

Ha en fortsatt trevlig kväll!



Blink blink -Theya

Utnyttja dagen den soliga

Underbara solsken. Springa. Ute. Ja! På med löpardojorna, musik i öronen, fort ner för trapporna, ut på den soliga asfalten och sedan är det bara att ge sig iväg, nåja nästan i alla fall, soporna ska slängas först förstås.

Tre trappor upp, utan hiss, gör att vi inte springer upp och ner mer än vad vi behöver, det blir tillräckligt med rantande ändå. Vi passar på att ta upp och ner saker när vi ändå ska ut i andra ärenden, det innebär att vi ofta har minst ett kolli att släpa på när vi ska ut och väldigt ofta är det då soppåsen...

Men nu ska jag inte få det att låta som om det är jobbigt detta eviga släpande upp och ner, jo men nu får jag ju det att låta jobbigt, tänk Japan istället, DÄR skulle jag inte vilja vara idag, DÄR kan vi snacka jobbigt, usch stackare...

 




Blink blink -Theya

Frestelser

Nu kan ni tro att jag bara äter en massa godsaker jämt och ständigt, så mycket tårt- och bullbilder jag lägger ut här. Det stämmer. Senaste veckan har det varit väldigt mycket av det sååå goda och mumsiga. Lotterifika, fettisdagenfika, födelsedagsfika, hela tre stycken av den senare varianten. Nu behöver jag ju inte berätta det för er om jag inte vill men jag vill gärna visa er, för de ser ju så goda ut, eller hur?

 

Blink blink -Theya

Nu har träningen börjat på allvar

Det är 10 veckor kvar till mitt livs första mil-lopp, huga!. Jag har ett träningschema som jag följer, och detta följer jag slaviskt. På www.marathon.se har jag fått mitt träningsprogram. De påstår att jag ska klara en mil60 minuter om jag följer det. Nåja, vi får väl se.

Idag har jag sprungit 5 km på löpbandet i ganska lugnt tempo. Skyndade mig hem och körde styrketräning enligt:

3x30s Plankan
3x15st Ryggresningar
3x15st Tåhävningar
3x16st Sit-ups sneda
3x10st Armhävningar
3x6 Utfallssteg
3x20s Armpendlingar (Stå framför en spegel och pendla med armarna som när du springer fast med lite högre tempo för att öva in tekniken med armföringen)

När jag höll på med den sista övningen hörde jag mannen min skratta i soffan, han undrade vad jag höll på med? Vevade med armarna som en toka i köket, framför spegeln. Jag är glad att han inte skrattade tidigare, det hade jag gjort om jag varit han.

Och nej nej, jag kommer inte att springa marathon, nej det kommer jag inte, men det finns de som gör det, så en mil det är inget, det är kort.




Blink blink -Theya

Potpurri av blomster

Axplock av skönheter som för närvarande pryder mitt hem.








Blink blink -Theya

Våglängden på 585–620 nanometer

Plockade igår undan de röda kuddarna och filtarna från soffan. Plockade fram de gamla oranga istället. När jag strax därefter var ner på byn för att hämta tårtorna jag beställt så slank jag in i tältet, ja ni vet vilket tält jag menar. Där fanns rosbuketter i flera olika färger, alla sanslöst vackra men till slut fick en orange bukett följa med hem. Jag var ju liksom redan inne på den färgen...


 



Blink blink -Theya

Otroligt men sant

Idag har det varit och är kalas för hela slanten, eller säger man kalas när det handlar om en 20-åring? Tillställning kanske är ett bättre ord? Nej jag vet inte, men oavsett, dotter min fyller 20 år idag. Helt otroligt, om du frågar mig, men ändå sant. Min lilla lilla solstråle...

Släkten var hemma hos oss och grattade dotter min. Vi trängde ihop oss i vår lilla lägenhet, åt mat, drack vin, drack kaffe, åt tårta, öppnade presenter, sjöng ja må hon leva och allt det där som hör en födelsedagsfest till.

Inte nog med detta. Dotterns pojkvän och sambo har en butik i Stockholm, Flying A Vintage, och de har releasefest för sin webshop som öppnar när som helst. Releasefesten hålls på klubblokal Å2 i lilla byn, just idag, och där är dotter min nu och dit är jag på väg, för lite mingel, som man säger.





Trevlig kväll -Theya

Har jag tur eller har jag tur

Idag till något viktigt. Vi hade vinlotteri på jobbet. Ett antal rödvinsflaskor stod snyggt uppställda på bordet lagom till eftermiddagsfikat.

Vinnaren från föregående tillfälle bjuder in till nästa lotteri. Denne bestämmer också vilken form av alkohol vi ska lotta om beroende på humör, smak och säsong,  tex rött eller vitt vin, öl, glögg och så vidare.  Avhängigt av hur många vi är som deltar fördelas vinsten så den tursamma vinnaren får en större pott och sedan får en lyckosam tvåa och trea en liten del också. Övriga får nöja sig med att endast bidra och hoppas på bättre tur nästa gång.

Nu till något viktigare. Vinnaren från föregående tillfälle ska bjuda fika. Förra omgången hade vi två lotterier, julöl och glögg och jag vann glögglotteriet varför jag och julölsvinnaren bjöd på semlor idag. Jag vet att fettisdagen är på tisdag, men måste man så måste man, älskar ju semlor.

Och nu till det allra viktigaste. Spader kung! Jajamensann, vann igen! Andra pris, vilket betyder att någon annan bjuder på fika nästa gång och det är nästan lika spännande som själva lotteriet.


 

P.S Det blev en semla över, ett tag i alla fall ...


Blink blink -Theya

En fransman i min smak

Det är så här förstår ni att dotter min har varit i Paris över helgen, japp, i den franska huvudstaden Paris. De åkte dit tidigt torsdagmorgon och kom hem igår måndag. Några dagar alltså. 

I lördags ringde dotter min mig med gråt och förtvivlan i rösten och sa att hon förlorat sin, av pojkvän erhållna, plånbok, ovisst exakt var. Körkort och bankkort var det viktigaste innehållet, de var det mest synd att förlora, att ens körkort är på villovägar är inte bra. Bankkortet spärrades omedelbart, fine, nytt är på väg. En smärre förlust var de , tack o lov, euro som låg i plånboken.

Men hör o häpna, ja faktiskt blev i alla fall jag riktigt chockad, trist att behöva bli chockad över något dylikt men det blev jag. Från dotter min, ja just hon, samma tjej, kommer ett SMS på tisdag morgon, alltså dagen efter att hon kommit hem, detta är inte vad som chockat mig utan innehållet:


Jubel och lättnad!! Heeelt osannolikt va? Han hade hittat fem personer på Facebook som hette som hon, han skickade ett mejl till alla fem. Jag gillar Charles, honom gör vi tummen upp för.  Till saken hör att han skickade mejlet redan i lördags, samma dag plånboken försvann. Tänk om hon kollat sin mejl tidigare, typ när hon var där? Nåja, dotter min har nu emellertid svarat den hjälpsamma, ärliga, snälla och franska Charles, fortsättning följer...

Blink blink -Theya