Fordonsvård

Preciiis vid mitt jobb. En godisbutik och en biltvätt. Kan man begära något mer?

a' la Italian leather boots

Det är nästan så jag längtar efter lite kyligare väder, men bara nästan.

Veckans bukett

Tadaa!

Nytt shoppingcenter

Japp. Har varit där. Både igår och idag. Stort kan man väl säga, megastort. Massor med parkeringsplatser, sväljer hur mycket folk som helst. Finns den ens så många av oss? Och gratis är det också, att parkera alltså.

Det fanns flera ställen att fika och äta på. Det gillar vi. Roligt är det också att det fanns nya butiker som inte funnits i lilla byn  tidigare. Om jag handlade något? Ja, det gjorde jag. Lite svårt att inte göra det. Det finns alltid något man "behöver". Eller hur?

En passion bland andra

Jaha. Nu något som inte ligger mig varmt om hjärtat men väl mannen mins. Jag ligger honom varmt om hjärtat, såklart :)  men det gör även lilla byns hockeylag, VIK. Alla hemmamatcher ska ses, helst. En säsongbiljett är given. Jorå. När VIK har hemmamatch och mannen min är där och tittar så kan jag höra redan på hans sätt att gå i trappan när han kommer hem, hans sätt att öppna dörren när han kommer hem och på hans min när han stiger in innanför dörren om det har gått bra för VIK eller inte. Om han stilla stiger in, tar av sig ytterkläderna och lommar in till datorn utan att säga ett ljud, ja då vet jag. Roligast är det naturligtvis när han dansar in med händerna i segertecken och mungiporna uppe vid öronen. Har jag riktig (o)tur får jag höra lite referat från matchen. Heja VIK.

På den gamla goda tiden, tiden innan jag kom in i hans liv hade VIK en större del i hans liv än vad VIK har nu och det samröret yttrade sig till exempel som att han gjorde VIK:s hemsida och tog bland annat foton till den. 

En annan VIK-fantast är Bo Wallin. Han kallas för VIK:s orakel och hans kunskaper om VIK:s historia är svårslagna. Bo är pressvärd och bloggare på VIK.se och nu även författare.

Igår var det kulturnatta i lilla byn och där var Bo och lanserade sin debutbok, om VIK. Mannen min traskade ned en liten sväng, kom tillbaka med boken ifråga och en autograf. Men sen. När han började bläddra i boken fick han sig en liten överraskning. Jorå. Några av mannen mins bilder från den gamla goda tiden var med i boken. Minsann.

Och jag som trodde det var jag som var fotograf i den här familjen :)


En prydnad för hemmet

Gladiolus. G l a d i o l u s, så heter de. Jag vill gärna säga gladolus, men det är ju helt fel. Gladiolus ska det vara, med ett i däri mitten. Det är fina blommor det. Finns gott om dem på hösten, i allehanda vackra färger. En bukett vita fick följa med mig hem i fredags och de pryder nu vårt vardagsrum.

Röra ihop något bra

Vi tog tåget till storstan idag. Vi hade med oss en vän till mannen min. Väl framme traskade vi direkt in på Runners Store som ligger på andra sidan gatan när man kommer ut från centralstationen och kort därefter kom vi ut med ett varsitt par löparskor, ja inte jag då utan de andra två. Ja. Det är sant. Nog för att jag skulle behövt byta ut mina mot ett par nya men det tar jag en annan gång. Vad jag vill säga är att snart, kära ni, kanske jag och mannen min springer tillsammans. Surprise!

På Odengatan 56 ligger HTH Köksforum vilket var vår nästa anhalt. Där gick vi runt bland utställningsköken och hoppades se något kök som skulle ropa högt på oss, som skulle påkalla vår uppmärksamhet sådär lite extra mycket, ja att det skulle säga klick på något sätt. Men icke. Det var ett kök som viskade lite till mig "...se mig, välj mig...", ett kök som jag och så småningom mannen min tittade lite lite extra på och som jag och så småningom mannen min tänkte hmm...kanske...

I vilket fall slutade det med att en dam tog sig an vårt lilla spörsmål, hon ska rita och räkna på ett kök åt oss, det köket som viskade. Tänk om det säger klick till slut? Tänk om viskningen tilltar till ett rungande Ja!? Vi väntar med spänning.

Under tiden.

Äntligen fredag

Men åh så skönt, det är fredag, det är kväll och nu tar jag helg. Heybaberiba!

Ur vattnet styrkan

Helgen spenderades i Storstan. Till mesta dels på ett badhus. Det finaste badhus jag varit i. Och man kan fråga sig om man kan vara en hel dag på ett badhus utan barn, där jag med barn menar i bemärkelsen liten människa.  Svaret är - ja.

Jag var där med mitt barn, men hon är vuxen, en ung vuxen. Dotter min och jag var där och åtnjöt en varsin manikyr och en varsin kroppsmassage i vilken det ingick att bli insmord i hudkräm som luktade kanelbulle. Lägg därtill en inpackning i plastfolie. Det ni. Det var något det.

Vi simmade, badade och vi bastade. Vi bubblade. Och vi åt het löksoppa i vita badrockar ute i det vackra vädret.

Med len hud, välputsade naglar och leder mjuka som gele gick vi därefter till vårt hotell mitt i stan. Vi bytte snabbt om och drog sedan vidare för att äta middag. Den intogs på trevliga och familjära restaurangen Mäster Anders. Efter maten vi var så trötta, mätta och nöjda så det fanns inget alternativ för oss annat än att ta en taxi tillbaka till hotellet och krypa ned i de mjuka och sköna sängarna. Vi forslades bums till drömmarnas rike, vi somnade lika fort som man blåser ut ett brinnande ljus. Pfiuu

P.S Alla foton utom ett är tagna med min mobil ;-)



Köksstil

Angående köket så går det sakta men säkert. I fredags träffade vi honom som ska förvandla vårt gamla fallfärdiga kök från 1980-talet till ett modernt och funktionellt kök i vilken mannen min kommer laga massor med god mat åt mig.

Du kan göra en enkel, snabb och lite rolig test på HTH:s hemsida, ifall du har minsta tvivel om vilken stil  egentligen som är DU. HTH >> Inspiration (uppe till vänster i menyn)

Det har jag gjort. Och mannen min. Och där möttes vi i samma stil.

Frestad

Vi har ju en stor och välsorterad godisbutik preciiiis vid jobbet. Idag såsom många andra dagar slank jag in där på väg hem.

Ja.

Blått vatten och blått gummi

Jag läste i tidningarna igår att nu kommer hösten, sommaren ÄR över. Imorse klädde jag mig följdaktligen ordentligt och då menar jag varmt, tycker inte om att frysa. Tog på mig mina babyblå gummistövlar, det skulle ju regna minsann.

Hela dagen gassade solen, det var varmt och skönt ute och jag höll på att smälta bort. Men sen. Sen kom regnet.

Middag en söndag

Vilken sanslöst skön septemberdag, både vädermässigt och för övrigt. Vi avslutade den med att gå ut och äta. Stan var stilla och lugn, nästan overkligt stilla. Hörde att hösten kommer nu. Imorgon.

Mangafierade

Manga syftar på japanska tecknade serier eller är teckande serier tydligt inspirerade av japanska serier. En karaktäristisk mangafigur har stora ögon, liten och vass haka samt en näst intill avsaknad näsa.

På sidan Faceyourmanga kan man skapa sina egna mangafigurer, om man har tid och lust till förfogande. Det finns att ladda ned som app till iPhone också om man vill det, en gratisvariant och en som kostar 15 kr.

Dessa är gjorda i min telefon. Känns de igen?

En lunch vid Mälaren

En torsdag, den första torsdagen i september.

 

Hortensia

Blommor igen. Inte rosor, inte tulpaner utan hortensia. Fin fint.