Allt om en mandarinand

Nu ska ni få se något exotiskt, verkligen, och vackert. Det är en and, ja jag sa ju att jag var lite inne på fåglar just nu, en and som blygt simmar omkring med vanliga svenska änder i Västerås. Det finns bara en av dem här just nu. Det är en hane och den är lite mindre än de andra änderna men ack så fin, oj oj oj. 
 
Under fyra kvällar har jag letat efter den, två kvällar på Notudden, men där var den ju inte, inga änder alls faktiskt. Sedan fick jag höra att den höll till vid silorna i Östra hamnen så då promenerade jag dit en kväll, såg änderna men inte just den som jag letade efter. Jag  tror nu att den var där men änderna höll sig på avstånd så jag upptäckte den inte. Men så var jag ner igen igår, och när jag kommer över den röda bron som går till Lillåudden ser jag en man springandes längs kajkanten, med blicken ner mot vattnet och en kamera i högsta hugg i handen. Vi möts och jag frågar om han sett mandrinanden? Ja det är den där säger han och pekar på en av fyra änder som precis simmar förbi. Jag tittar noggrannare - och där var den ju! Nu såg jag. Om den springande kameramannen inte varit där så hade de där änderna simmat mig förbi när jag med raska steg stolpade bort mot silona. Men han var där. Tack för det.
 
Är han inte en helt otrolig skönhet?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: and, mandrarinand;

Allt om mälarstaden

Fredag igen, så otroligt skönt. LIte bilder från en promenad häromdagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: mälarstad, västerås;

Allt om måsar

Jag är lite inne på fåglar just nu, inte så mycket men mer än inte alls. Var tex idag på Notudden och letade efter mandarin-anden (oj det blev ett konstigt ord) som håller till där just nu, kanske bara några dagar till. Ska göra ett nytt försök imorgon. Men till dess får ni hålla er tillgodo med vanliga hederliga måsar. Fångades på bild igår när vi var till Björnön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: björnön, måsar;

Allt om en vårsöndag

Underbar dag. Solig och varm. Vi åkte ut till Björnön och fotade lite. Njöt i fulla drag, jag saknade dock en termos med kaffe. Nåja, det var härligt ändå.
 
Ett täcke brer ut sig, ett täcke av vita och blå blommor, och mer kommer det att bli - vi ska ju få sommarväder veckan som kommer - kan inte bli bättre.
 
 
 
 
 
Kategori: Blommor Taggar: blåsippor, vitsippor;

Allt om en linslus

Den bästa tiden är nu. Färg. Den så länge bruna och gråa naturen fullkomligt exploderar i färger. Så himla härligt. Jag hittade på min promenad ett undanskymt ställe där jag i lugn och ro, utanför andra människors blickar, kunde krypa omkring på marken och fånga solljuset och de blå små blommorna med hängande huvuden.
 
Helt plötsligt upptäcker jag i sökaren en nyfiken liten krabat. En som inte var blå utan svart.  Hen stirrade på mig, jag stirrade på hen.
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Blommor Taggar: blåsippa, koltrast, sippor;

Lyftkraft

Det är fredag - igen - och vi lyfter inte långt från soffan. Jo lite lyfter vi, men bara lite. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: fågelbajs, fågelskock, fåglar, måsar;

Återbesök

Dammen på Djäkneberget drar folk, både gamla och unga just nu. Jag tog med mig mannen en sväng till lite senare på eftermiddagen, precis innan det blir mörkt,  med hopp om att det inte skulle vara så mycket andra människor där. Jag ville ha lite foto-ro, alltså att i lugn och ro ta fram kameran och krypa runt där utan att folk tror man är galen, att man är en synnerligen skruvad tant. Ja ni som sett mig fota vet ju vad jag menar.  Men inte var vi ensamma nu heller.
 
Nåja, jag fotade på och nedan ser ni de bilderna. De är väl lite roliga de där grodorna, fula men samtidigt lite gulliga?  Vattnet fullkomligt kokar och tittar man noga på dem så ser man att de har olika ansiktsuttryck. Buttra, glada, eleganta, nyfikna, rädda och kaxiga, ja alla känslouttryck man kan ha. De kommer börja vandra upp ur dammen, de grodor som nu är vuxna och gör det vuxna grodor gör, och senare i höst även de grodor som just nu bara är ägg i dammen, de kommer ta sig över den avstängda vägen och försvinna ut i närområdet. Men just nu kan vi njuta och fascineras av den aktivitet som pågår där ett tag till. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: djäkneberget, grodor;

Små grodorna är lustiga att se

Grodor på Djäkneberget, fridlysta. Oerhört betittade och mycket fotograferade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: djäkneberget, fridlysta, grodor;

Att inta en fredag

Hejhå! Då var den här igen - en fredag att ta till sig - imorgon redan!
 
 
 
 
Kategori: Blommor Taggar: röda tulpaner

Hej hopp sockerchock

Moster, kolla! Moster, du är!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Energi så det räcker och blir över

Detta lilla energiknippe! Finns ingen sötare, eller smartare, eller gladare, eller coolare, eller modigare, eller pratigare....