Allt om en städhelg

Fönstrena är putsade, det tackar vi Kärcher för. Sängkläder inklusive täcke och kuddar är rena. Kylskåpet glänser, micron likaså. Balkongen är tömd på stolar, balkonglådor och 70 liter jord. Jag kan fortsätta att rabbla men det gör jag inte, ni fattar. 
 
Foton från min promenad idag. Underbart väder, helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt om en vigsel

I helgen fotade jag ett bröllop. En väns dotter blev fru. Vid älvens kant, i det soliga varma sommarvädret, bland nära och kära blev de unga tu ett med varann, de blev herr och fru.
 
Så fint.
 
 
 
 
 
 

Allt om Stockholm Fotomaraton 2015 - del 1

Aldrig mer sa jag direkt efter förra årets fotomara men var ändå bland de första att anmäla mig till årets.
 
Jag och bästa assistenten sprang återigen runt i Stockholm med kameran i högsta hugg och geniknölarna på högvarv, i alla fall i början på dygnet, kan inte säga att kreativiteten flödade direkt klockan 04.00 på morgonen.
 
Ni vet att under maran ska man ta 24 bilder på 24 timmar efter givna teman som man får veta 4 stycken åt gången. Stationerna där vi, under vissa givna tider, får hämta nya temakort, andas ut, gå på toa, äta, träffa andra med nummerlapp på ryggsäcken, hade de spridit ut över hela stan. Vi rörde oss från starten på Skeppsbron till Sveavägen, till Beckholmen, till Karlaplan, till Humlegården, till Fredhäll och till sist Fotografiska där vi slutligen gick i mål.  Vi startade kl. 12.00 på lördagen och senast 12.00 dagen efter skulle man ha lämnat in 24 foton, varken färre eller fler och i rätt temaordning. Utmaning, jobbigt, krävande fysiskt och mentalt men sååå roligt och lärorikt, särskild nöjdsamhet upplevdes när bilderna var inlämnade, diplomet låg i handen och all trötthet fick komma till tals. We did it! Yes! Min assistent och hans fotograf!
 
Förra året var jag ju helt slut i hela kroppen efteråt, då visste vi inte hur mycket vi skulle komma att gå över hela stan, i vår iver att förverkliga de bilder vi såg i våra huvuden, så i år tog vi det lite lugnare, krånglade inte till det, gick mycket men mindre än förra året. Det räddade mina fötter - och - min kropp från träningsvärken from hell. 
 
Vad händer nu då? Jo nu är det en jury som består av fem personer som ska gå igenom de foton som inlämnades.  Vi var 321 (förra året 244) av 357 startande som gick i mål och var och en lämnade in 24 bilder vilket med lätt huvudräkning (hrm...) ger 7704 stycken foton som ska granskas - det tar lite tid kan vi ju förstå. 28/8 är det datum då vinnare ska väljas ut. Jag kommer inte vinna, det vet jag, jag kommer inte heller att komma tvåa, det vet jag också, men om jag får en guldstjärna så blir jag jättejätteglad. Jag vill hoppas men vågar inte då jag är riktigt nöjd med bara en bild, en bild av 24 och det är bilden som representerar temat Prickar. De flesta bilder är OK men inte så mycket mer, och  sedan finns det några som är direkt skämmiga. 
 
Jag vill inte publicera mina foton än, många har gjort det och det är ju så himla roligt att se hur andra har tolkat uppgifterna, men jag väljer att vänta. Fantastiskt kreativa och påhittiga är folk, till och med på ett så svårt tema som Tabu. Nåja, mer från fotomaran kommer när allt är klart.
 
Jag kan bjuda på en bild; det sista temat på maran var Mitt deltagarnummer och detta var vårt bidrag på mitt. Ni kan räkna ut vilket nummer min ryggsäck pryddes med va?
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: fotomaraton15, fotomaraton2015, stockholmfotomaraton15, stockholmfotomaraton2015;

Allt om ett sommarställe

Vi kramar och klämmer det sista ur de lediga dagar som återstår av vår s e m e s t e r.  Idag bilade vi ut på landet, till ett ställe så fint vilande vid älven, ett ställe att återhämta sig på, att tanka sol och energi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt om en dag på Björkö

12 timmar. Klockan 08.00 lämnade vi hemmet och återvände till detsamma exakt 12 timmar senare. Vad gjorde vi då hela dagen? Jo vi åkte först till Stadshuskajen i Stockholm och därifrån åkte vi båt i två timmar till ön Björkö i Mälaren. Vad finns där tro? Jamen där finns Sveriges första stad, Birka. Eller rättare sagt; det som finns kvar av den.
 
Vi lunchade på Björkö, gick en guidad tur, fotade och åkte båt tillbaka till Stadshuskajen. Alltihop ackompanjerat till toner av ett fantastiskt härligt väder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Birka, Björkö, Stadshuskajen, Sveriges första stad, båt;

Allt om Gröna Lund - del 2

Sommarkrysset. Ni vet det där som utspelar sig på Gröna Lunds stora scen under sommartid. Det som sänds live i TV4. Sommarkrysset i vilken olika artister uppträder och Gry Forsell guidar tv-tittarna genom korsord som ger några lyckliga vinnare en extra slant i plånboken.
 
Vi var där. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: brolle, danny saucedo, emil berg, gry forsell, gröna lund, nanne, samuel ljungbladh, sommarkrysset;

Allt om Gröna Lund - del 1

Om det nu är någon som tror att vi var där för att åka karuseller så tror ni fullkomligt fel. Så klart åkte vi några, sådana harmlösa saker som Slänggungan, Blå tåget, Bläckfisken och Flygande mattan. Kvasten hade vi siktat in oss på att få skrika till också men 50 minuters kötid var det inte värt, tyckte vi, och gick för att äta våffla med hjortronsylt och glass istället. 
 
Men med oss där hade vi två personer som inte räds åka något, det enda som hindrar dem är längden och åldersgräns. Annars åktes allt med glädje, förtjusning och spänning. Långa köer var inget de skänkte en tanke, ville de åka en karusell var det bara att snällt ställa sig i kön.
 
Jag minns att även jag var sådan en gång i tiden, en sådan som med total naiv oräddhet tog mig an vilken karusell som helst, på det där sättet som barn gör. Numera överskuggas förtjusningen av skräck. Lotterihjulet med choklad lockar mer.