Om ett skafferi - del 2

Tre helger senare är det färdigt. Ljust och optimerat. Utrensat och med plats kvar att återigen fylla på. En belysning som tänds när vi öppnar dörren och som släcks efter 30 sekunder av stillhet, bara av sig självt sådär. Fantastiskt!
 
Kvar att göra, ja det är klart, vi har kvar det där ni vet, att kånka ner alla verktyg, för stora att förvara i skafferiet, till snickis i husets källare, det gamla skåpet ska släpas ner, överblivna färgbyttor, spackel och liknande. Men det tar vi när vi kurerat oss från maginfluensan som vi båda erfar just nu. Men nedan följer förvandlingen, och vi tar det från början; tillåt mig presentera - det nya skafferiet tre trappor upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: gammeldagsskafferi, sekelskiftesskafferi, skafferi, walk in skafferi;

Om ett skafferi - del 1

Vi har ett gammalt skafferi i anslutning till vårt kök, ni vet ett sådant där man kan gå in i, typ som ett walk in closet men ett skafferi istället för en garderob. Väldigt bra är det emedan inte särskilt stort, en meter brett bara men hela tre meter djupt. Vi kan gå in där båda två samtidigt om vi skulle behöva det men vi får gå in i rad så att säga, den som går in sist får gå ut först, enligt principen LIFO (Last-In, First Out). 
 
Att kalla det för skafferi är lite felaktigt då vi använder det till så mycket mer, inte bara mat utan även verktyg, kläder, alkohol, skor och städgrejer som dammsugare, ja dammsugaren står där, var skulle den annars stå?
 
I många år har skafferiet varit målat med restfärger vilket gjort taket rött, väggarna blåa och till det ett gult plastgolv - herre min jee -  ja ni hör ju, det trendar inte in i något årtionde. 
 
Nu har vi äntligen tagit tag i det hela, ett nätt litet projekt kan man tycka, men, som vanligt,  små utrymmen kräver noggrann planering, allt måste mätas, måttas, mätas och måttas igen, det får inte vara för brett, inte för högt, det får inte vara för långt eller för smalt. En utmaning är det att beräkna och planera så vi får ut så mycket som möjligt av det lilla men naggande goda utrymmet. 
 
Vi har i alla fall målat allt, vitt så klart. Vi har bytt ut golvet, vi hade ett paket med golv kvar från vår köksrenovering så det fick bli samma golv som i köket, och det räckte precis, 40 cm till godo. Vi har kapat golvlisterna, hela 9 bitar och sammanlagt 18 vinkelsågningar. I morgon kommer elektriker och sätter upp två taklampor (plafonder) istället för den glob som satt nära dörren och som inte hjälpte ett dugg när vi skulle hämta något längst in. 
 
Kvar att göra innan vi kan börja flytta in och sätta upp våra saker är hyllsystemet som ska vara längst in. Ett bättre, stabilare och optimalare än det som var där innan och som vi nu rivit ner. Inte helt enkelt att få till det, då vi måste ta hänsyn till det lilla fönstret och elementet som finns längst därinne. Men vi löser det och det kommer bli så bra, så jättebra.
 
Så här såg det ut innan, men efter att vi tagit ut allt, bara så ni vet vad vi hade att jobba med. Kommer visa mer bilder när det är klart. Men för nu; låt mig presentera skafferiet tre trappor upp.
 

Om en dag i viken

I helgen som liggr bakom oss tog vi fika med och drog till Asköviken. Där tänkte vi upp i tornet och fota fåglar, mannen ivrig att testa sitt nya objektiv. Men där det vanligtvis skränar så mycket att man knappt kan prata med varandra var det tyst och öde, några flygfän såg vi inte. Regnet droppade över oss, utsikten var grådassig och blek.   
 
Vi fällde upp paraplyet och gick till bilen. Där, vid hagen intill, stod ett gäng fyrbenta vänner.