Allt om Göteborgsvarvet

I helgen som gick åkte vi till Göteborg. Där skulle vi heja fram en vän som tillsammans med ca 50 000 andra sprang 21 km i världens största halvmara. 
 
Vi anlände på fredagkväll och Göteborg välkomnade oss med regn och kyla. Jag och mannen bodde på en båt, en fyrmastad bark. Det är den ni ser på fotona nedan. Väldigt mysigt och vi sov som stockar bägge två. Kanske var det havsluften som gjorde gott? 
 
Lördagen bjöd på jättefint, soligt och nästintill perfekt väder (ett par-tre grader varmare och det hade varit helt perfekt), till alla löpares och åskådares lycka. Jag själv investerade i nya löparskor, för halva priset, och mycket nöjd är jag.
 
Loppet då? Jo det avlöpte väl, vår vän kom i mål på en imponerande tid och nästa år behöver han bara springa dubbelt så fort så kommer han ifatt Kenyanerna och vinner alltihop. Heja nr 7!
 
På kvällen tog vi hissen 23 våningar upp och intog en varsin välförtjänt (nåja) räkmacka, en sådan som Heaven23 är känd för, förutom utsikten då. 
 
I bilen på väg hem bokade vi hotell till nästa års Göteborgsvarv, så bra var helgen; med löp, köp, båtliv, räkmacka och goda vänner. 
 
 '
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: gothiatowers, göteborg, göteborgsvarvet, halvmara, heaven23, räkmacka;

Allt om Kalmar

Jag lovade ju mer bilder från min resa till Kalmar förra veckan;  så här kommer de.
 
På första bilden ser ni bron till Öland. Sista bilden tog jag när jag stannade till på vägen hem, de gula lysande fälten pockade nämligen på min uppmärksamhet och jag kunde därmed inte annat än att stanna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Kalmar, slott;

Att ha gjort Kalmar

Kom hem igårkväll från fina Kalmar som jag denna gång sett i dagsljus! Förra gången var jag där vintertid och då är det mest bara mörker, kallt och jag går inte gärna ut. Denna gång hann jag med lite promenader och det var så skönt och härligt. Dessvärre har jag lite bråttom just nu, ska nämligen på en weekend till Göteborg, så det blir bara en liten kortis. Självklart har jag mer foton från Kalmar, visar mer därifrån nästa vecka.
 
 
 
 

Allt om en torsdag

En ledig dag så där mitt i veckan - borde vi ha varje vecka om du frågar mig.
 
Vi sov länge. Jag vaknade mitt i en dröm i vilken jag var i New York, och vi - jag, mannen och min syster - hade åkt dit utan att ha boende ordnat. I vaknande stund frågade jag en mörkhårig ung kille i ett korvstånd (eller liknande) om han hade något tips åt oss och det hade han, ett ställe som jag inte minns namnet på men däremot priset - 8000 dollar (ca 66 000 kr) - för en vecka. Skulle inte tro det va. Inte undra på att jag vaknade just då.
 
Vi har varit till Björnön och rört på oss idag. Vi sprang hela 5 kilometer tillsammans och gjorde high five åt oss själva när vi kom i mål.
 
Senare på eftermiddagen tog jag en promenad till Vasaparken. Där har ju någon planterat sååå jättefina blomsterrabatter. Om det varit mörkt kanske jag vågat ta med mig en eller två blommor hem, ja jag vet, se men inte röra, men så himla fina så det var en större ansträngning att låta bli blommorna än att springa 5 km på Björnön. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Blommor Taggar: se men inte röra, vasaparken i västerås;

Allt om en valborg

Jag minns förra året. Det spöregnade, var kallt och vi stannade i ca 10 minuter. I år var det inte så mycket bättre. Det regnade förvisso inte förrän i slutet men det var kallt och det blåste nå förfärligt, så mycket att den stora brasan aldrig tändes utan en liten symbolisk brasa fick bränna det gamla och ge plats för det nya. Runt denna eld samlades alla människor, särskilt barn dras till elden, gärna så nära som möjligt, för att det är spännande såklart, vi andra vill mest bara värma oss, ja jag i alla fall.