Dagens lunch

Så här kan en lunch se ut, tre trappor upp, en lördag. Ja, det var mycket gott. Ja, den tillagades av mannen min. Strömming är inte helt fel, snarare väldigt rätt. Väldigt rätt. En lördag, tre trappor upp.


Blink blink -Theya

Att måtta ett kök

Sakta men säkert börjar vårt nya kök ta sin form, om än ännu bara i våra huvuden och på papper. Det är ett evinnerligt måttande, köket tre trappor upp är inte det största varför vi noga måste räkna centimetrar på hur mycket yta det blir att röra sig mellan de olika funktionaliteterna (såsom tex diskho, spis och kyl), hur mycket yta det finns att öppna lådor och skåp, hur mycket yta det blir över när enorma Sture är middagsgäst och hur mycket yta det finns för att dansa en sväng.

Idag har vi tejpat med maskeringstejp på golvet för att se var potentiella gränser går. Det funkar ganska bra att göra så. Upptäcker också att en säg tio kvadratmeter mer köksyta inte hade gjort något men att det kommer bli bra detta också, jättebra. Längtar till köket är klart, då ska jag köpa mig en KitchenAid. Men först...

Inget är helt hundra bestämt ännu men det som kökssurret handlar om just nu, i detta stadie, är:

- ett Rimini-kök från Kvik, hör och häpna - i vitt.
- blankt kakel - också i vitt (nämen!)
- golv av ek
- arbetsyta mitt på golvet - köksö med ekskiva
- arbetsyta runt diskho/spis - sten av något slag, granit eller komposit, kanske ljusgrått.
- arbetsyta/matbord - i ek

Som ni förstår, traditionellt, inga överraskningar, inga alls. Men det blir bra. Det blir det. Jättebra. Vi kompromissar förträffligt jag och mannen min. Konsensus.

Observera att köksluckorna på bilderna är Rimini, inget annat är representativt för vårt nya kök. Verkligen inte storleken.


Blink blink -Theya

MM Armband

Var igår en snabbis in på Tullhuset i lilla byn. Med mig hem fick jag detta armband av mjukaste skinn, designat av självaste - ja ni förstår säkert av vem om ni läser det som står tryckt på armbandet. Eller hur? Det finns bara en människa som säger något dylikt. Fru Maria Montazami.


Här kommmer fler roliga citat av denna charmiga och knasiga madame,

”Jag  klär upp mig till allt, till gymmet, till affären,  för andra folk  tittar ju. Dom vill ju inte se någon ful människa som går  omkring”

Vi har ett fantastiskt system. Han betalar allt.  Toppen! (om familjens ekonomi)

”Jag  tycker folk ska klä upp sig när man går bort,  lägg lite effort och ha  lite stil! Kommer du i sweatpants eller  joggingbyxor,  ja, men då  kanske din man lämnar dig”

”Jag lärde mig faktiskt att göra kaffe för ett år sen, så jag har blivit  expert”

”Jag  har hört att man inte ska ha på sig en massa juveler för det  skimrar i  vattnet som gör att hajen blir intresserad av att ta en tugga.  Så inga  juveler idag!”

”Jag älskar tofsar! Eller som vi då säger, tassels, tofsar tycker jag  låter lite tofsigt men tassels låter mer elegant"

”Först  skulle jag betala med mina egna pengar men så tänkte jag, nej,  Cameron (hennes man)  får betala det. Nu börjar jag bli ganska ekonomisk med mina  egna  pengar av en orsak, fast det kommer från samma källa. Jag tycker  det är  jätte kul att spara pengar!”

”4000? Jaah… Dyrt… Men nu är den kudden min i hela mitt liv!”

”Det är lite workout att bädda!”

"Jag tycker man ser ganska ful ut när man tar på läppstift, för vissa  gör så här men jag går mer underifrån så”

"Nu måste jag tänka snabbt, och då menar jag riktigt snabbt"

"Det är lycka att få en såndär riktigt gul ostkrok"


"Jag målar läpparna kanske 50 gånger om dagen, och tro mig, det är ett  heltids jobb"


Gott folk ha en riktigt bra torsdagkväll, snart är det fredag!


Blink blink -Theya

Tulipa och Prunus Accolade

Kan man få för mycket tulpaner? Neee, det kan man inte. Aldrig har mitt hem prytts av så mycket tulpaner, av mig själv köpta eller av andra erhållna, som i år. And i love it! Alla färger har snart blivit representerade här. Trodde ni kanske. Men nädå, det har de inte, inte på långa vägar, det kommer mera.



I går var jag till storstan en sväng. Dotter min och jag satt i Kungsträdgården tillsammans med en enorm massa andra människor, lika törstiga på sol som vi. Vi satt där och åt glass. Mjukglass med chokladdopp. Jag åt också upp hennes glass när hon ätit upp all strössel. Vilken god glass! Vilket gott väder! Vilken härlig dag! Utsikten uppåt, där vi satt, var denna vackert rosa blommande japanska körsbärsträd.


Blink blink -Theya

Godmorgon

Ledig. Soligt. Snart varmt. Helt fantastiskt.

 


Blink Blink -Theya

Dagen efter

Mat javisst, påskmat nej. Godisäggen var det enda på dagens måltid som skvallrade om vilken helg som pågår, en helg som pågår en dag till dessutom. Åh en ledig dag till. Ännu en ledig och somrig dag. Kan inte vara bättre. Kan inte.


 


Blink blink -Theya

Kvistar av björk


Blink blink -Theya

Moi i kubik

Jahapp. Så här kan det se ut. Skulle kunna se ut. Om jag hade motorcykelkort, och motorcykel, vilket jag inte har, och inte kommer att ha.


Blink blink -Theya

Cykelskor

Ville fånga resten av dagen när arbetsdagen var till ända. Tidigare skyndade jag mig ut innan det blev mörkt, idag skyndade jag mig ut medans det ännu var ljust. Hmm...

Och hur fångade jag resten? Gjorde det genom att faktiskt, hör och häpna,  ta en cykeltur. En cykeltur. Det gjorde jag i dessa skor och det gick alldeles utmärkt kan jag tala om för er som undrar.

Jag trampade ner till småbåtshamnen och satt där på bryggan en stund och filosoferade. Såg solen gå ner bakom björkarna och den var väldigt stor och den var väldigt vit, den efterlängtade solen. Välkommen åter imorgon.




Blink blink -Theya

Måste ha rubrik men kan inte komma på någon bra

Grannarna längst ned har så fin blomlåda sin balkong. Vi däremot har inte ens börjat göra iordning vår balkong, än mindre fixa med blomlådorna. Men det kommer, det vet jag. Kanske i helgen?


Blink blink -Theya

Ny vecka

Gott folk vilket fantastiskt väder det varit i helgen! Jag tror alla njutit, nu hoppas vi det fortsätter på samma sätt. En sak är säkert och det är att sommaren är på gång, med stora steg, ja enorma kliv och snart är den här. Snart.

Jag har några stycken armbandsklockor, de visar ju då inte bara tiden, därav har jag fler än en. Denna tycker jag mycket om trots att den har sådan märklig färg, armbandet ser billigt ut eller tacky som dotter min säger då det är helt i plast. Men klockan fyller sin funktion, den matchar mina kläder, sitter fint på min handled och den tickar mot sommaren...


Blink blink -Theya

Konst

Akrobatik är konsten att utföra konstnärliga trick med kroppen, baserat på styrka, smidighet, balans, koordination, vighet och samspel, säger Wikipedia. Där står också att akrobatik förekommer i många olika former såsom till exempel parakrobatik där två personer utför konster tillsammans.

Person ett är mitt högra ben, person två är mitt vänstra ben. Duktiga jag, kan ju kanske göra karriär på en cirkus? Eller inte.

Nu ska person ett och person två dressas om till en annan typ av beklädnad, nämligen gympaskor. Vi ses på spåret...



Blink blink -Theya

Kör hårt

God morgon torsdag! Snart helg! Vi rrrivstartar dagen idag, vrrroooom...





Blink blink -Theya

Sköna toner

Var ut en kort men ändå en sväng på spåret idag. Jag springer med musik i öronen, det hjälper till att göra löpningen roligare och musiken hjälper till att hålla glädjen, takten och energin uppe. Alltså inga ballader utan bara en massa låtar med tempo, dunka dunka och ja lite hets nästan, sova får man göra sen. Jag har en "running"-lista speciellt framtagen för att lyssnas på under löpning, funkar superbra för mig. Kanske för dig också?  Bland annat finns denna på min lista...



Blink blink -Theya

En muta så god som någon

Varför denna disktrasa i vårt hem? Vi tjafsar aldrig om disken. Möjligtvis bråkar mannen på mig att jag ställer tallrikarna för tätt så de ibland inte blir riktigt rena, det händer ju förstås. Diskborsten, den var ju bara söt.


Blink blink -Theya

Återanvändning

Nu är det vår. Hittade ett par gamla Converse i källarförrådet.



Blink blink -Theya

Att sätta sig vid dukat bord

Mannen min tycker ju att det är kul att laga mat (jippiii) och ibland kommer han hem med en matlagningsbok av något slag. I veckan fick en bok som bara handlar om lax följa med hem. Igår kväll när vi gick och la oss låg vi då och bläddrade och tittade i den där laxboken, och det vet vi ju alla hur härligt det mesta ser ut i matböcker, ja allt såg väldigt delikat ut. Lax är ju en fisk som i sig smakar väldigt gott och egentligen inte kräver så mycket tillagning men det är ändå kul att variera, även laxen.

Idag när jag då kom hem från jobbet var jag ut till spåret och joggade en sväng, typ 6 km, vilket en väldigt massa andra människor också gjorde märkte jag, joggade alltså. Jag hade nämligen problem att hitta en parkeringsplats, och då är det ändå en ganska stor parkeringsplats vid spåret. Nåja, när jag kom hem var det bara att sätta sig vid dukat bord, ja tänk så lyxigt, får man hade så bra? Och gissa vad det var för mat? Det kan ni inte va? Tänkte väl att det var knepigt att komma på det.



Blink blink -Theya

Fräsch start

Efter helgens trevliga tillställning med tillhörande förtäring i både fast och flytande form så börjar vi denna vecka med ett foto på diverse nyttigheter som pryder köksbordet just nu. Ser inbjudande gott ut, visst gör det?



Blink blink -Theya

Hello lördag

Godmorgon! Idag är det en busy dag och jag måste sätta fart nu, just den här dagen kommer aldrig åter, aldrig.

Dessa raringar äntrade vårt hem igår och välkomnar gästerna ikväll...

 






Blink blink -Theya

Goa gubbar

Provsmakade årets första färska jordgubbe idag. En spansk gubbe. God, mumsig, och snart hörrni är det sommar, jag lovar...



Blink blink -Theya

Godisråttor är vi allihopa

I ett svagt ögonblick uppmuntrade jag kollegan i rummet brevid att åka och köpa godis. Han strosade förbi mitt rum mumlandes något om att han var sötsugen, "...undrar om jag ska sticka iväg och handla lite...". Det var jag blev svag.

Han for iväg för att en kort stund senare vara tillbaka med en gigantisk påse lösgodis som snabbt ramlade ner i en skål som ställdes på fikabordet.

Till saken hör att kaffeapparaten står precis utanför mitt rum, två steg från kaffeapparaten står fikabordet, ni fattar va?

Blink blink -Theya

Vårfin i håret

Min frisörska är bäst. Hon ser, hon vågar.

Jag har allt som oftast haft mer eller mindre långt hår. Det växer fort och jag har egentligen inget emot att testa lite olika frisyrer men alla som klippt mig genom åren envisas med att vilja klippa pagefrisyr på mig, alltid. Lite tråkigt kan jag tycka, även om det passar mig bäst så skulle jag ibland vilja prova någon annan frisyr. Det är ju bara hår, det växer ut om det nu inte skulle bli en klockren frisyr någon gång.

Jag minns när jag var till henne, min frisörska, första gången, jag var alldeles euforisk när jag gick därifrån, äntligen en som vågade, som vågade klippa mig. Jag var ju sååå fiiin i håret, hade aldrig varit så nöjd någon gång som då. Sedan dess har jag varit henne trogen. Hon är bäst. Hon heter Rosalie och jobbar på Color i lilla byn.



Vad blir det av detta tro?


Blink blink -Theya

På spåret

Vilken härlig måndag det varit idag! Det regniga vädret utbyttes mot en riktigt ljus fin eftermiddag och kväll. Solen sken ännu när jag kom hem från jobbet, kände energin flöda. Jag bytte raskt om till min träningsoutfit, ja mina vanliga träningskläder alltså. Fick sådan lust att åka ut till spåret och se om det går att springa där eller om det ännu är snö och is kvar.

Men åh vilken lycka! Grus bara grus, ingen is, ingen snö, bara fuktigt grus. Ljust ute, helt vindstilla och jag började sakta jogga, vilken känsla! Det var nästan ett halvt år sedan jag var här sist, då var det mörkt, det var glest med andra löpare och jag började bli rädd att springa där alldeles ensam. Men nu.

Nu ljöd Robyn i öronen, "...and it hurts with every heartbeat..".  Det kändes så bra! De stod kvar de där välbekanta bänkarna, papperskorgarna och husvagnarna. När jag kommer till husvagnarna vet jag att det vänder, det vänder tillbaka och det går uppåt, sakta sakta. Till och med de välbekanta kurvorna var kvar, allihop. Belysningen tändes strax innan klockan åtta, lamporna lyste gula och hade ingen större effekt, det var redan ljust.

Hello spåret, goodbye löpband!

 

Blink blink -Theya

Red rubber boots

Dagen började med regn och ruskväder. Trist men då får jag i alla fall användning av mina mest uppmärksammade och kommenterade stövlar, de röda i gummi.


Blink blink -Theya

Soffa med vardagsrum

Denna regniga, mulna och dimmiga dag har vi varit och hämtat vår nya soffa. Äntligen!

 

Vilket kaos! Hela vardagsrummet ockuperat av dynor. Tänk er att släpa detta tre trappor upp. Det var inte tungt men mycket soffa och vissa delar otympliga värre. Vi är dock vana, vi vet precis hur vi ska svänga och när vi ska svänga för att vinkla in det hela genom trapphuset och uppför den smala och branta trappan. Svettigt värre. Upp och ner, upp och ner.

 

Sedan blev det så här, en stor soffa i litet vardagsrum. Min kamera har inte vidvinkel så jag får inte med hela i en bild och färgen återges inte korrekt, soffan är grön, men ändå, så här ungefär blev det...

 


Summasumarum så känns det riktigt bra, fast ytterligare säg 20 kvm vardagsrum hade inte gjort skada. Kan man inte få allt? I alla fall ska nya kuddar och filt inhandlas så det blir riktigt mysigt. Åh vad vi ska ligga där och vältra oss, lata oss, vrida och vända på oss för att hitta den perfekta sittställningen, ätställningen och liggställningen, det kan ju inte bli fel när man köper en soffa av en kvinna som heter Gosi...


Blink blink -Theya

Nöff nöff

Grisar, polkagrisar. Inhandlade i Gränna som jag körde förbi när jag var på väg hem från skåneland förra veckan. Finns med allehanda möjliga och omöjliga smaker men smakar mest socker tyvärr...




Blink blink -Theya

Lila tulpaner

Tycker mig skönja ett mönster här. Blommor. Gillar blommor och gillar att fota dem.

Jag bjuder idag på några lila finingar. Varje gång jag går förbi dem ler jag, kan inte hjälpa det. De står i en glasvas på skänken i vardagsrummet, de vinkar inbjudande till mig och de fångar min blick, varje gång...

 

 


Blink blink -Theya

Fredagsmys

Finns hur många inredningstidningar som helst. Men min blick den fastnade på dem på vilka ordet kök fanns med på omslaget. Två av dem fick följa med mig hem.

Det är fredag, det är kväll, jag är all by myself at home och soffan kallar, ja den fullkomligt skriker på mig, den gamla ruggiga Ektorp-soffan. Tv:n är på, vad som visas på den är oviktigt för nu ska jag njuta, njuta ruggig Ektorp-soffa, njuta fredagströtthet, njuta tystnad, njuta glass, njuta tidningar, njuta inspiration...

Blink blink -Theya