Om våren i Kalmar

Ja, vad ska man säga? Det var riktigt kallt - för årstiden. Det regnade. Men allra mest var det ljust. Ljuset får mig att förlåta allt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Kalmar, kalmarslott;

Om naturens uppvaknande

Underbara årstid. Nu väntar vi bara på lite värme. Kan någon ordna det, tack?
 
 
 
 
 

Om en ny vecka

Hej ny vecka och hej måndag! Vi siktar högt va?
 
 

Om en söndagsutflykt

Tanken idag var att vi skulle ut och springa en vända, en skön  (nåja, riktigt där är vi inte än, men snart hoppas jag) liten joggingtur i solsken och temperatur likt mannens smekning på min kind. Men icke, när vi slog upp våra blå öste regnet ner utanför fönstret och himlen var grå. Jag kände efter lite extra och ja, jag kände mig mer än vanligt söndagslat, så vi tog våra kameror och åkte en sväng med bilen i stället.
 
Vi åkte till en plats där jag varit förut med min vän kameran och jag minns att jag då slogs av den stillhet som rådde där.  Om det kan ni läsa HÄR. Även denna gång överraskades jag av att helt plötsligt sken solen, det var jättevarmt och jag undrade stilla vad det var med detta ställe som verkar leva sitt eget liv, där det är helt vindstilla när det blåser runt omkring, där det är uppehåll trots att det regnar, där det är solsken och värme när vi kommer klädda i tjocka tröjor. Ja, jag undrar jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: kyrka, ruin;

Om den lilla forsen

Underbar vårdag, eller hur!? Vi var ut på spåret och sprang en sväng, det var tungt men härligt ändå. Väl hemma ville jag ut igen, så jag tog en promenad till Djäkneberget med min vän kameran. Några grodor såg jag inte till där, men de kommer, det vet jag. 
 
Det är söndagkväll och nu laddar vi för den kommande arbetsveckan. Det gör vi som vanligt i soffan.
 
Kategori: Allmänt Taggar: djäkneberget

Om en katta

Denna lilla dam; snäll, kelig men något avvaktande. Allvarsam smyger hon runt i krokarna, spanar och tittar med kisande ögon på mig och min kamera. Ibland, bara ibland bevärdigar hon mig med en blick. Men hon lyssnar, jag ser att hon lyssnar, och när jag prasslar med torra löv hör hon, jag ser att hon hör och är nyfiken. 
 
Fina fina Zingo, försvinnande god.
 
 
 
 
 
 
 

Om den första dagen

Nu är vi inne i APRIL. Och jag är helt säker på att jag inte är ensam om att älska den årstid som börjar nu. Helt säker. 
 
Det är fredag, igen, och nu gott folk - tar vi tillvara på den.