Lime

 
 
 
Kategori: Ätbart Taggar: frukt, lime;

Soft söndag

 

Ta det piano

Tjaa, vad ska jag säga? Inte mycket. Dagarna går fort och de är korta. Jobbar, äter, sover....
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

Söt, sötare, sötast

En lugn helg, en stilla regnig helg. Besök av förkyld dotter med glad och lekfull hund.
 
Som söndagsutflykt tog vi en sväng till bo-mässan i Eskilstuna. Men inte var det mycket att se. Vi kom hem med två burkar honung. Det var allt.
 
 
Kategori: Ätbart Taggar: honung, ingefära, ingefärahonung, lavendel, lavendelhonung;

Karlsson på taket

Hej!!
 
Jag vet, det är dåligt med uppdateringar på lilla bloggen. Och det beror helt enkelt på att jag inte hinner fota så mycket, ni vet höstmörkret tar över mer och mer, det är knappt ljust när jag åker till jobbet och nästan mörkt när jag kommer hem. Och ni vet väl att ljuset är kamerans bästa vän?
 
Men nu är det helg och jag passade på att likt ett vigt kassaskåp klättra ut genom ett av våra två takfönster. Väl uppe satt jag där på det svarta plåttaket och beundrade vyn och alla de vackra höstfärgerna.
 
Jag har varit uppe på detta tak förut. För två år sedan målades husets plåttak och en uppmärksam granne (från ett av grannhusen) såg att det stod en stor målarburk kvarlämnad på taket efter att målarna var färdiga. Så vem offrade sig? Jo det gjorde jag.
 
Kravlade mig med stor möda ut genom fönstret då för två år sedan, likt idag, och kunde konstatera att burken var stor och stod längst bort på taknocken, så klart. På nocken ligger en stege, och på den går säkert sotarmurre men att stå upp och gå på en liggande stege flera meter uppe i luften var inte ett alternativ för mig, så jag kröp helt sonika på alla fyra på stegen, sakta sakta mot den där attans burken som kändes stå väldigt långt bort. När jag till slut når fram hör jag hejarop och applåder, tittar ner och ser folk (ok, inte en hel massa men några nyfikna grannar) stå på gården och vinka glatt åt mig. Hahaa!
 
Och sedan då? Hur fick jag med mig burken? Jag tog tag i den och drog den mot mig (tack o lov var den nästan tom) och kröp sedan sakta bakåt en liten bit, drog burken en bit, kröp igen, drog burken och så där höll jag på tills jag var tillbaka vid takfönstret där mannens förväntansfulla men ändå lite oroliga ansikte kikade fram. Han sträckte fram armarna, tog burken och hjälpte sedan kassaskåpet in igen.

Jag kände mig som värsta hjälten, hahaaa...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: tak, utsikt;

Blossas glögg 2012

I år har jag varit ute i god tid faktiskt. Var in på bolaget och beställde Blossas glögg för i år och några dagar senare var det bara att hämta. Har inte smakat den än men det är inte långt bort tror jag, älskar glögg och är nyfiken på hur glögg och ingefära synkar. Återkommer med recension när jag smakat.
 
Önskar er en fin lördag!