Slö, slapp och likgiltig

Vilken slö söndag det varit. Riktigt slö och riktigt skön. Har inte gjort många knop idag, tvättat, visst, bytt sängkläder, visst, men för övrigt ingenting. Vi skulle egentligen ut och äta på byn ikväll men det hoppade vi över, slöa är vi, istället lagade vi till en extra god men onyttig hemmasöndagmiddag, smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzola. Yummie!

Vill du prova så gör så här: Stek fläskfilé i skivor i smör, salta och peppra. På en bit smördeg (finns att köpa färdigt) ska du varva fläskfiléskiva med din favoritgrönmögelost, och snåla inte med osten, vi valde idag gorgonzola. Slå in det hela till små paket. Pensla paketen med ägg och strössla med en massa sesamfrön. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Klart och lätt som en plätt!

Till detta serveras potatisgratäng, god sallad och god dryck.


 

 




Blink blink -Theya ❤

Grönsaker på byn

Har idag strosat runt på byn tillsammans med en vän. Vi åt sallad till lunch där de har de godaste soltorkade tomaterna, om du frågar mig så har de det. Handlade absolut ingenting, inte ens blommor, trots att jag gick förbi torget.

Nu är det lite myspys med god mat, god dryck och melodifestivalen på TV.

Tjingeling!

 

Blink blink -Theya ❤

Jösses och långkalsonger

Egenföretagare är mannen min från och med idag. Grattis och lycka till bästa du! Är säker på att det kommer gå alldeles lysande.

Hans företag heter Caramba vilket på portugisiska betyder jösses och på rumänska betyder leggings, och leggings för män är synonymt med långkalsonger, så då vet ni.

Denna bukett köptes igår av mig till mannen min. Vacker vacker, eller hur?



Blink blink -Theya

Karmin E 120

Karmin framställs från honorna av en sorts lus som torkas och krossas på grund av den röda färgen, karmin är alltså ett färgämne.  Används bland annat i läsk och i godis som Ahlgrens bilar, hallonbåtar och gelehallon. Oops!

Hrm, får jag bjuda på lite gelehallon tro? De är söta i alla fall...


Blink Blink -Theya

Min bästa vän

Idag har jag varit på en liten tur till Norrköping. Till olika städer, modell större, inte småhålor, som jag ibland besöker i mitt jobb hittar jag ju till utan problem, kan ju läsa skyltar för sjuttsingen, men sedan är det ju ett visst ställe på en viss adress jag ska till, inte lika enkelt. Utan GPS hade jag varit totalt lost. Den visar mig vart jag ska, var jag kan tanka, sova, äta ja allt möjligt. Hur mycket enklare är inte mitt resande sedan jag blev med GPS? Den är min bästa vän, när jag är ute på vägarna. Jag kör igång den det första jag gör när jag ska iväg, och dessutom när jag ska hem också, haha, hem hittar man ju alltid men det är så bra när en röst säger till att nu lilla du ska du svänga av vid nästa avfart, ibland går det fort och vips så har man kört förbi om man inte är uppmärksam. Den där rösten är helt perfekt ju. Jag är galet nöjd över den lilla GPS:en, galet nöjd.

Nu ska jag iväg och nöta löpband. Vi hörs!



Blink blink -Theya

Måndagsmöte

Sonen min bor i lilla byn men inte ser jag honom speciellt ofta ändå. Men idag, idag har han förärat mig ett besök, eller var det kanske maten som lockade...





Blink blink -Theya

Confession

Idag har sista julstjärnan plockats undan. Va? Redan? Ja, erkänner att så är fallet. Vi införskaffade en stor och vit julstjärna på fot till vårt sovrum tidigare i vintras och den var så fin så fin. Vi julpyntar sparsamt och det lilla vi har är undanplockat sedan länge, utom just julstjärnan i sovrummet. Den har lyst så mysigt under de mörka vinterkvällarna men ju ljusare det blivit ute desto mer "fel" har det sett ut med en julstjärna. Den har fått vara kvar så länge på grund av att vi inte haft något att ersätta den med, förrän idag.  Efter en snabb sväng till lampbutiken, hör och häpna, på mindre än en halvtimma hade vi bestämt oss och återvänt hem, jag menar det finns sååå många fina lampor att välja emellan, kan ju stå där och vela hur länge som helst, men det gjorde vi inte, det är det jag vill ha sagt, att vi var duktigt snabba. Nu lyser det så fint så fint i fönstret igen.





Blink blink -Theya

Med små medel

Torggubben är inte bara en vanlig torghandlare, jag har kommit på att han är en trollkarl också. Han trollbinder mig, jag kan bara inte gå förbi utan att titta in i hans tält och då är det bara så att jag går därifrån med minst en bukett. Fakta.

 

Men är de inte vackra? Det är långa stjälkar på dem också så de står i en golvvas i vardagsrummet. Huuuur bedårande som helst.

 

Ett tips till er herrar, köp en vacker bukett eller blomma till er flickvän eller fru. Vänta inte på någon särskild anledning, gör det bara!  De blir glada och en glad fru eller flickvän är en bra fru eller flickvän, jag lovar...




Blink blink -Theya

Chocolat

Yes! Fredag! Visst var det underbart härligt väder idag? Eller vad säger ni? Jag tog en promenad på lunchen och hämtade matlåda från favoritrestaurangen vid jobbet. Solen sken och jag hörde fåglarna kvittra. Om det inte varit för den bitande kylan och det tjocka snötäcket på marken så kunde jag slagit vad om att det var vårsol och vårkvitter, men det vet vi ju alla att vår, det är det ju inte.

Är ensam hemma ikväll. Mannen min är på hockey. Sprang runt och letade efter ett par bortsprungna örhängen, å kolla vad jag hittade istället, något mycket bättre! Undangömd, bortglömd och  alldeles alldeles ensam. Nu ska jag hjälpa den lite på traven.

Gott folk, ha en fortsatt trevlig fredagkväll !




Blink blink -Theya

Mål

Har sprungit mina 5 km idag. Anmälde mig också till Midnattsloppet den 13/8 i Stockholm, då blir det springa av. Loppet är för mig ett mål och fungerar som en motivationshöjare.

Jag har också lagt märke till något lite underligt, eller ja underligt kanske det inte är men i alla fall. På mornarna kan jag inte springa innan frukost, det går jättetrögt, har försökt, ingen frukost=ingen energi,  men på eftermiddagen när jag kommit hem från jobbet och innan jag ätit middag så går det jättebra? Är lite smått hungrig när jag äntrar löpbandet på eftermiddagen, om man nu kan kalla kl.19 för eftermiddag, men känner mig snabb (nåja) och stark, konstigt. Morgontimma och kurrande mage är inte bra men eftermiddag och kurrande mage är bra. Jomenvisst är det väl lite underligt, är det inte?

Och medan jag ägnat mig åt mig själv och min löpning har mannen min handlat mat och även tillagat den, sicken kille va? Nu ska jag gå och äta, ett annat mål...


Blink blink -Theya

Dagens sinnestämning

Elton Johns underbara låt Your Song i tre olika versioner.

Elton himself från 1970.



Som filmmusik i Moulin Rouge från 2001



Ellie Gouldings version som spelas för fullt på radio just nu



Blink blink -Theya

Det ena ger det andra

Ja då var det dags, ni fattar sambandet va? Fick påsen av dotter min, hon jobbar på ett konditori så hur gott var det inte? Innehållet i påsen är nu slut, oåterkalleligt. Det innebär en, nja snarare flera vändor på löpbandet, oåterkalleligt.

Så nu drar jag iväg, tjingalong!




Blink blink -Theya

Tre kärlekar

Ni ska veta att jag har den snällaste SONEN på denna jord. Han blir vän med alla, till honom vänder sig de som ingen annan har. Han är lojal, han ställer upp. Han är den som kan uttrycka sig väl i tal och i skrift. Han är den som kan bli precis vad han vill. Han får mig att känna ömhet och tillit till hans förmåga. Han är min förstfödda.

Jag vårdar min kärlek varje dag, genom att låta honom vara vuxen, genom att låta honom ta ansvar för sitt eget liv. Jag finns där om det blåser hårt.

Sonen min, du är den smartaste, du är den ödmjukaste, du är ett socialt geni, du är bäst.

Ni ska veta att jag har den klokaste DOTTERN på denna jord. Henne ska man lyssna på om tvivel uppstår, av henne får man de rätta svaren. Hon är mogen när det krävs, hon är barnslig när det är tillåtet, hon är  diplomatisk som få. När hon hälsar på får jag massor med energi.

Jag vårdar min kärlek varje dag, genom att låta henne vara vuxen, genom att låta henne ta ansvar för sitt eget liv. Jag finns där om hon behöver mig.

Dotter min, du är den vackraste, du är den roligaste, du är den coolaste, du är bäst.

Ni ska veta att jag har den ömsintaste MANNEN på denna jord. Han verkar aldrig tröttna på att smeka mig, på att massera mina fötter, dra fingrarna genom mitt hår. Han kallar mig sin vackraste, han tycker jag har den lenaste huden, han tycker jag kan hålla ton och han tycker jag är rolig. Hans famn är alltid öppen för mig.

Jag vårdar min kärlek varje dag, genom att alltid svara på hans beröring, jag kramar, kysser och viskar små heta ord i hans öra. Jag sjunger en trudelutt ibland och skrattar tillsammans med honom. 

Mannen min, du har det vackraste leendet, det varmaste skrattet, du är bäst.

Mina älskade, önskar er en toppendag idag, toppendag utöver det vanliga. Ni andra nära och kära önskas såklart också en fantastisk dag, alla dagar på året, men extra mycket idag.



Puss och kram -Theya

Dear hunter

Soffjakten fortsatte idag. Vi hade ett sista ställe kvar att avverka. Döm om vår förvåning när vi kommer innanför dörrarna och tittar till vänster så står den där, soffan som har allt det vi vill ha av en soffa. Eller nja nästan i alla fall, den finns i rätt färg men inte riktigt den nyans vi tänkt oss, och det är inte brunt, det är inte en nyans av brunt vi ska ha. Emellertid tog vi hem färgprovet och såg då att det inte såg så tokigt ut som det gjorde i butiken, helt OK faktiskt. Soffan är fortfarande stor men mindre än den vi fastnade för igår. Dagens soffa är en stark kandidat. Två månaders leveranstid, två månader, huga.

Efter jakten på soffa fortsatte vi med jaktenmat. Det blev den italienska restaurangen mitt på bron. Mysigt. Dagen till ära var dotter min med, söt och cool.



Blink Blink -Theya

Övning ger färdighet

Hrm, lite tulpanfoton igen, var ju ner på byn igår igen, gick förbi torget igen, kunde inte låta bli, igen.

 


Blink blink -Theya

Ny soffa tack

Säga vad man vill om vintern och snön, att vintern är lång i år igen, att vi är trötta på vintern, att det räcker med snö, att vi vill ha vår nu, men en dag som denna då solen skiner från klarblå himmel och allt är täckt med ett tjockt vitt täcke ja då är det allt bra fint.

Idag har vi jagat soffa och som vi har letat! Jee, varenda ställe i byn har vi varit på och tänker man efter så blir det några stycken. Soffan vi letar efter ska framför allt vara skön att sitta i, vi ska bägge få plats att ligga i den, den ska vara i en fin färg, lättskött, lagom stor och bra pris förstås, ja ni förstår att det inte är alldeles enkelt.  Vi ska alltså inte ha en finsoffa utan en myssoffa som kommer att användas varje dag.

Av alla soffor som vi provsuttit och provlegat i idag så hittade vi faktiskt en som vi bägge gillade, den hade allt det där vi vill. Men, det finns ett men, vårt vardagsrum är litet, för litet. Vi har måttat, flyttat möbler, räknat,  om och om igen, men om vi gör såhär, eller du vi gör såhär, så nej, hur gärna vi än vill att den ska passa så gör den inte det, såvida vi inte ska acceptera att den upptar hela rummet. Det blir en tur till ett sista ställe imorgon....innan vi bestämmer oss.

På ett ställe vi kom till idag fanns i alla fall en soffa som fick oss bägge att samtidigt högt utstöta ett förtjust åh! Den var verkligen iögonfallande och jag tycker den var superfin men vår lägenhet passar inte alls till den soffan för att inte tala om priset på 57 000 kr, ja du läste rätt, det passar inte heller vår lägenhet. Men den var fiiin!

Trevlig lördag på er!



Blink blink -Theya

Iris, försommarens utropstecken!

Tjingeling! Fredag och kväll. Det slamras i köket och en film är på gång. Måtte jag inte somna för tidigt, alltså innan jag ätit. Därefter är det OK att somna. En fredag kväll som denna.

Har köpt en ny parfym, intressant va? Jag tänkte att min vanliga älskade men gamla parfym ska få sällskap, det kan vara kul att variera sig. Har ju försökt med detta tidigare och det har inte fallit väl ut. Skam den som ger sig.

Igår kväll använde jag den första gången, min nya parfym Prada Infusion D'Iris,  men ingen som helst reaktion från mannen min, hmmm. Doften är ljus, solig och somrig med toner av iris, mandarin och cederträ. När jag provluktade på den, jag fick ett sådant där litet provrör nedstoppat i kassen när jag köpte rengöringskräm, då tyckte jag den doftade fräscht, ja det är det ord jag skulle använda för att beskriva den första doftförnimmelsen av Prada Infusion D'Iris. Fräsch.

Så nästa gång vi ses får ni gärna sniffa lite på mig och säga vad ni tycker. Ha en fortsatt fantastisk och trevlig kväll!


Blink blink -Theya

Cravings

Längtar till helgen, som närmar sig med stormsteg. Vi ska äntligen börja leta ny soffa. Det är verkligen dags. De två uråldriga trist beiga Ektorp-sofforna från Ikea som vi har nu, ska bort. De är skitiga, de blir inte fläckfria trots tvätt. De är nedsuttna, trots att vi försöker att inte sitta på samma dyna jämt. De är osköna att ligga i, vilket vi ju gör, ofta. Frågan är nu bara vilken färg? Delikat litet spörsmål, eller hur?

Inte nog med det. Jag har cravings på en hushållsmaskin. Jag har haft det länge och det bara tilltar. Inbillar jag mig att jag ska börja baka? Ja det gör jag. Siktet är inställt på en KitchenAid. Undrar om jag får min vilja fram?


Blink blink -Theya

185

Fick en pulsklocka när jag började prenumerera på Runners world. Jag har fått tre nummer av tidningen och igår kom klockan. Hade totalt glömt bort att jag skulle få en sådan. Tror inte att den är mycket att ha, är mycket skeptisk men jag ska ge den en chans i alla fall innan jag dissar den helt. Sedan när jag dissat den helt ska jag köpa en riktig pulsklocka.





Blink blink -Theya

Ett skepp kommer lastat

Hämtade ut ett paket idag. Det paketet innehöll tre böcker om digital fotografering. Klockan är inte ens 21 men jag tänker ta en dusch nu och faktiskt krypa ner i sängen och börja läsa. Kan knappt vänta. Jag hoppas på en massa inspiration, tips och aha-upplevelser.

God kväll gott folk!




Blink blink -Theya

Dags för solsidan

Då är jag hemma igen. Har haft en bra helg med skidåkning, god mat, god dryck och trevligt sällskap.

Vi var 19 personer, arbetskamrater, som i tre minibussar bilade iväg till Idre Fjäll torsdag förmiddag och som när vi kom fram samsades i ett stort hus (egentligen två lägenheter med dörr emellan). Tre matlag hade ansvar för varsin tvårätters middag.  Å vilka kockar jag har till arbetskamrater, wow! De som inte ingick i något matlag diskade och gjorde ordning frukost. Lunch åt vi på något av ställena i backarna.

Vad gäller nivån på skidåkningen så var den allt från galenpannan som bara åker offpist till nybörjaren som åkt en gång i hela sitt liv och sedan allt där emellan. Själv åker jag mest de gröna och blå backarna samt ibland en röd också, men de svarta no no. Min skidåkning är inte snabb och stilen har en hel del att önska men jag tar mig ner, och detta utan att bryta varken ben eller armar. Duktigt av mig. Hjälm det använder alla.

After Ski med tjo och tjim blev det också, det hör ju liksom till. Vi fick dessutom njuta av lite linedancing, ja det är helt otroligt vilka färdigheter mina arbetskamrater besitter, helt underbart. Önskar jag vågade bjuda på mig själv sådär. En dag kanske det händer...

 






Blink blink -Theya

Nu drar jag

Sådärja. Som vanligt alldeles på tok för mycket, packning alltså. Men nu sticker jag. Drar till fjällen några dagar. Närmare bestämt till Idre. After Ski,  here i come, jipiii!






Blink blink -Theya

Jag packar jag

Så här hade jag det på jobbet idag, bland annat, helt otroligt va? Nu är jag hemma och ska bli packad, och då menar jag inte packad som i asberusad utan packad som i förberedd inför resan, tjohooo!




Blink blink -Theya

Red light district

Har idag varit en sväng till Karlsborg, den lilla orten med 7 000 invånare och en berömd fästning. Jag har varit där förut, den gången också under vintertid och det var kallt och blåsigt då med. Nästa gång ska jag sikta på ett besök under sommarhalvåret. Helst.

Första gången jag var där dirigerades jag att svänga vänster vid rödljusen. Det var bra gjort, enkelt att hitta då  Karlsborg har en och endast en korsning med trafikljus...




Blink blink -Theya