I fokus

Tadaa!!
 
Visst får man köpa julklapp till sig själv? Två månader i förväg? Glad är jag :)
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Canon, objektiv, zoom;

Runt hörnet

Det är så höst nu, är det inte? Mörkret kryper snart in under huden, några millimeter för var dag. Men jag vill inte klaga, inte alls, bara konstatera. Sommaren, den fullkomligt underbara sommaren mättar mig ännu. Faktiskt. Hösten blir lättare på något sätt. Trots mörkret och regnandet.
 
November står för dörren och med den en sväng till Norge. Ska bli trevligt. Det är ingen nöjestripp förvisso men trevligt ändå. Jag brukar bli så trött efter ett sådant där intensivt besök hos mina kunder på jobbet, hur trevligt det än är men det är bara att gasa, tuta och köra, vips så är vi framme vid julen, jag kan redan höra hur den knastrar under fötterna.
 
Men. Vi är inte där än. Nä, just nu är det höst.
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsfin

Nä dra på trissor! Redan!
 
Välkommen fredag!
 
 

Höstmörker

Men oj vad snabbt det blir mörkare och mörkare nu tycker jag. Hinner knappt hem innan det sänker sig över oss. Och tiden! Den rusar! My god vart tar den vägen?
 
 
 
 

Falukorv och makaroner

Lagade häromdagen en ny, enkel och snabb vardagsrätt. Blev inte så tokigt heller faktiskt - trots att det var jag som lagade den. Haha!
 
 
Ingredienser (8 till 12 plättar beroende på hur stora man gör):
  • 1 stor zucchini
  • 2 små palsternackor (ca 200g)
  • 3 ägg
  • 2dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Riv zucchini grovt och lägg den i en bunke med 1 tesked salt. Låt stå 10 minuter och krama sedan ur vattnet. Skala palsternackan och riv den grovt. Blanda zucchinin, palsternackan, uppvispade äggen och mjölet. Krydda med salt och peppar. Stek till plättar i rikligt med smör. Enkelt - eller hur? Om man vill kan man hacka i lite färsk dill eller basilika också.

Servera med tex en sallad på tomater, skivad rödlök och feta ost. Gott också att servera med turkisk yoghurt blandad med lite äppelcidervinäger, mynta och gurka.
 
Kategori: Ätbart Taggar: zucchini, zucchiniplättar;

Höstfärger

En lugn och fin söndag. Tog en promenad och försökte fånga de fantastiska färgerna som just nu färgar allas vår tillvaro.