Välkommen år 2013!

 
 
 
 
 
 

På språng

Kategori: Fotdon Taggar: röda kängor, vagabond;

En annan dag

Gör inte många knop här inte. Har varit på en promenad, ungefär så.
 
 
 
 
Kategori: Blommor Taggar: julstjärna, röd julstjärna;

Landskap i vitt

 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: natur, naturvitt, snö, snölandskap, vinter, vitt;

Pepparkakor och lussebullar

Ja, att baka pepparkakor är inte min grej. Att baka lussebullar är det. Jag har idag gjort bägge med varierande resultat. Pepparkakorna gick jag lös på med både färg och form och de ser ut därefter, ett barn hade gjort dem bättre. Jag sparade ändå de "bästa", få se om jag vågar bjuda på dem imorgon. De andra åt jag upp. Ni ser vilka det är som jag åt upp (hoppas jag). Nåja, jag försökte i alla fall.
 
Lussebullarna däremot, gjorde både bullar och  krans, inte bara ser riktigt goda ut, de är riktigt goda och receptet är ICA:s Saffransbullar med vanilj
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på stan

Jag har ju varit bortrest hela veckan, kom hem igårkväll efter en lång och tröttsam bilresa. Det var mörkt, blåsigt och lastbilarna dominerade. Jag var aptrött när jag kom hem. Packade upp väskan, la mig i soffan och somnade tungt.

Idag hade jag mycket att göra, har en hel vecka att ta igen men så ringer dotter min, hon är i stan. Detta innebär att allt jag eventuellt planerat att göra sätts åt sidan, ibland muttrar jag över det, att min planering blir omkullkastad men så tänker jag att nä, jag får passa på att låna henne de tillfällen som bjuds. Man vet aldrig. Allt kan hända.

Alltså går jag ner på stan. Vi strosar runt bland en miljon andra Västeråsare. Handlar lite. Äter lite. Det är kallt som i några minusgrader och stora snöflingor dalar. En kram och puss på kinden och sedan skiljs vi åt. Vi ses snart igen.

På vägen hem tar jag detta kort, med mobilen.

Test inlägg - direkt från mobilen

Ligger på mitt hotellrum strax söder om Jönköping, i sängen, efter en bilresa på nästan 3,5 timmar, en dusch och en köttbullsmacka och provar att blogga direkt från mobilen.

Den största nackdelen är ju att fotona är tagna med mobilen, inte med min kamera och ni bör se skillnaden, det gör ni va?

Största fördelen är tillgängligheten, har ju alltid mobilen med mig, till skillnad från datorn. Mest nyfiken på hur bild och text ser ut då jag inte har samma möjligheter till anpassning och redigering som när jag bloggar via datorn.

Jag provar, så får jag se...

 

Kameraväska

Jag har ju alltid min kamera med mig, ni vet, det finns vissa saker jag bara inte lämnar någonstans, de följer mig vart jag än går; mobil, nycklar, plånbok och i mitt fall även min kamera.
 
Efter att jag fått lämna in den, kameran alltså, på reparation och vara utan den i nästan sex!! veckor så inser jag att jag inte kan ha den slängandes hur som helst i min vanliga handväska. Den kameraväskan jag köpte förut för att ha den i är ju så ful, ni vet en sådan där fyrkantig traditionell kameraväska, och att släpa runt på den och handväska fungerar inte för mig har jag märkt, jag försökte men det gick inte. Så vad har jag gjort? Jo jag letade som en tok, tänkte att det kan inte vara bara jag som vill ha med mig kamera och är kvinna. Hittade till slut en sajt som säljer kameraväskor som är en kombination av handväska och kameraväska. I den väskan som jag till slut valde finns fickor ämnade för både kamera, objektiv, minneskort, extrabatteri, laddare, till och med en ficka för en iPad SAMT för nycklar, plånbok, smink och annat sånt där som vi kvinnor inte vill ha i jackfickor, innerfickor eller i byxfickor. Och sist men inte minst, den är snygg! Och jag är så nöjd så nöjd.
 
En väska för allt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: handväska, kameraväska, väska;

Julbord

Äntligen har jag fått tillbaka min kamera! Jösses vilken tid det tog, jag fick nästan grava abstinensbesvär. Men nu är den hemma och jag sugen på att trycka på avtryckaren mest hela tiden - allt är som vanligt med andra ord.
 
Idag har vi ätit julbord. Vi har ätit oss mätta, stinna och redo för att inta soffläge. Och ja, det är där ni hittar oss nu.