Fas inredning har börjat

Ja så har vi börjat komma till inredningsdelen i detta köksprojekt. Nu börjar det bli roligt, fortfarande mycket att välja emellan men å andra sidan har vi inte utrymme nog att välja vad som helst, det får inte vara för brett, det får inte vara för smalt och inte för djupt, vi mäter och mäter och mäter och gör att allt för att det ska passa in och vara funktionellt och snyggt. Naturligtvis ska det passa in inte bara storleksmässigt utan också färgmässigt, materialmässigt och ekonomiskt. Det är ett pussel fortfarande men inte ett tusenbitarspussel utan ett hundrabitars. Så det går framåt. Det gör det.

Det knepiga är att vi måste lita på vår förmåga till att föreställa oss hur slutresultatet kommer att se ut och vi måste lita på måttstocken. Helst vill man ju ha köket färdigt och sedan börja inreda när allt är på sin plats i rätt färg, höjd, bredd och placering men förstår ni, det har vi sakta insett, att då kommer vi inte hinna klart till jul när våra gäster kommer så därför har vi börjat inreda trots kaoset. Igår köpte vi nya köksstolar. Vårt gamla furubord med de två köksbänkarna (ja bänkar) ersätts med ett bord i ek med barstolar i mörkbrunt skinn. Japp. 

Igår kollade vi också på kökslampor, två stycken, som ska vara ovanför matplatsen. Vi kollade på klädhängare att hänga ytterkläder på (vi har ju ingen hall, - nej, vi har ingen hall, hos oss stolpar man direkt från trapphuset in i köket). Vi spanade också efter element.

Vi har övergått från vanlig spis till en induktionshäll varför nya kastruller måste inhandlas. Ja listan kan göras lång. Så vi tar lite i taget så ska det bli bra. Det blir det. Den där KitchenAiden som jag så länge eftertraktat hägrar nu inte alltför långt bort, tydligare och tydligare, närmre och närmre.

Men nu ska jag iväg och handla en krans till ytterdörren. Ett litet litet steg, alltid något.

Kommentera inlägget här: