En liten pannacotta med passion







INGREDIENSER (ca 8 små glas)

1 1/4 gelatinblad
1,5 dl vispgrädde.
1,5 tsk socker
0,5 tsk vaniljsocker
250 gram hallonkesella (1 burk), (går bra med vaniljkesella också)
3-4 passionsfrukter


GÖR SÅ HÄR:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga i blöt i ca 5-10 minuter.

2. Koka upp grädden och sockret. När det fått ett uppkok, blanda ner vaniljsockret och de urkramade gelatinbladen.

3. Låt svalna några minuter och blanda därefter ner hallonkesellan.

4. Häll upp i shotsglas eller andra portionsskålar och ställ in i kylsåpet för att svalna. Täck över pannacottan med plastfolie så det inte tar smak av annat i kylskåpet. Pannacottan kan göras dagen innan den ska serveras.

5. Innan servering ska du dela passionsfrukten på hälften och gröpa ur fruktköttet ovanpå pannacottan.

Passionsfrukten ger en jättegod lite syrlig smak men självklart kan du välja att smaksätta med annan frukt eller bär istället för passionsfrukt, till exempel hallon. 

Kommentera inlägget här: