Inspiration för en kock

Igår var vi till lilla byns nya matvaruaffär City Gross för första gången. På Erikslunds shoppingcenter har vi ju varit ett antal gånger men aldrig varit in i affären som ligger i ena änden på gatuplanet. Upplevelsen var positiv. Vi kommer att handla där framöver, de gånger då vi ändå är på plats så att säga.

Vi hade bestämt att det skulle ätas fiskgratäng till middag och vi skulle slå till på en efterrätt också, ho ho. Vi såg ett TV-program häromdagen där två äldre italienska farbröder gjorde Apfelstrudel som är en österrikisk efterrätt med filodeg och äppelfyllning. Och Apfelstrudel skulle det bli.

Vi gick alltså där på City Gross och plockade varor och försökte lära oss att hitta. Vi irrade fram och tillbaka men vagnen fylldes sakta men säkert. Till slut var det bara såsen kvar. Jag föreslog att vi skulle köpa pulver och röra ihop en sås, men då förstår ni, då spände mannen sin ljusblåa blick i mig och vilken blick sen, ni skulle sett. Är du så hungrig, har du så bråttom hem? Nä, det ska göras ordentligt, halvfabrikat, är du galen? Och detta utbrast mannen som för några år sedan köpte färdigskalad potatis på burk.

Det måste vara alla matlagningsprogram som inspirerar, och den där matlagningskursen han fick i födelsedagspresent och det nya köket och jag såklart, definitivt jag.




Kommentera inlägget här: