Gott till kaffet







1 äggvita
3 droppar pepparmyntsolja (finns på Apoteket)
ca 4,5 dl florsocker (lite olika beroende på hur stor eller liten äggvitan är)
250 gram choklad (vilken du själv föredrar, mörk eller ljus)


1. Vispa upp äggvitan för hand till ett mjukt skum.

2. Droppa ner pepparmyntsoljan och blanda med äggvitan.

3. Vispa ner florsocker lite i taget. När smeten börjar tjockna, byt ut vispen mot en sked eller slev. Blanda i så mycket florsocker att det bildas en fast och smidig deg som går att kavla. 

4. "Mjöla" bakbordet med florsocker och kavla ut degen med en kavel så att den är ca en halv centimeter tjock.

5. Stansa ut små kakor ca 2 cm i diameter. Knåda ihop resterna och kavla ut på nytt, precis som när du bakar pepparkakor. Gör inte kakorna för tunna då blir de svårare att doppa i chokladen.

6. Hacka chokladen och smält den i micron. Doppa kakorna i den smälta chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Klart. (Det här momentet kan vara lite kladdigt i början men man lär sig)


Din alldeles egna "After Eight" förvaras i kylskåp i en lufttät burk. Dessa kakor kan ju smaksättas med andra smaker än pepparmint, finns en uppsjö att välja emellan. Och vill du kan du färgsätta ljus smält choklad för att få färgade kakor. Det blir ca 30 stycken.

Lycka till.

Kommentera inlägget här: