Nya kuddar, gardiner och kanske ett vitrinskåp

Vi kör vidare på stjärntemat. Ett par nya kuddar inhandlade till soffan. Och gardinkappan i vardagsrumsfönstret är utbytt mot vita luftiga somriga längder. 

Känns som att nu har vi hämtat oss från köksrenoveringen. Pausen blev två månader lång. Det har tagit oss två månader att återladda batterierna och med ny energi fortsätta den lägenhetsuppfräschning vi påbörjat.  De stora energislukarna är renoverade, badrum och kök. Resten gör vi själva, pö om pö.

Vi har idag börjat spana efter ett vitrinskåp att ställa mot den vägg där ekskänken stod förut, tiden innan det nya köket. Nu finns där ingenting längs den väggen och det är väldigt mörkt där också. Vi har inte så mycket prylar eller möbler för övrigt, vi vill gärna ha det  så luftigt det bara går i vår lilla lägenhet men där saknas det faktiskt något. En möbel vi kan införskaffa utan att behöva måtta så in i norden. Annars brukar vi ju få räkna millimetrar (nåja, centimetrar då) för att få saker att passa in, de får inte vara för höga, för djupa, för breda och så vidare men nu, nu får vitrinskåpet gärna vara ganska stort, med belysning, med täckta skåp, med lådor, med glasskåp och vitt. Hur svårt kan det vara? Inte så svårt. Faktum är att första affären vi var in till idag så hittade vi en som  hade allt det där i en och samma möbel och som vi bägge gillade, men ni vet, man kan ju inte bara ta första bästa, måste kolla runt lite. Men den finns där, i bakhuvudet. Jasmin hette den.


Kommentera inlägget här: