Chokladscones

I lördagsmorse fick jag nybakade scones till frukost, och inte vilka scones som helst utan scones med choklad i!
Men det var i lördags det, nu är det måndag.

Hej måndag!




Ingredienser
7,5 deciliter vetemjöl
0,5 tesked salt
1,5 teskedar bakpulver
0,5 deciliter råsocker
125 gram smör
1 st ägg
2 deciliter mjölk,  3 procentig

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft om möjligt.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Dela degen i lika delar och platta ut till cirka 1 centimeter höga och ca 7 centimeter breda bitar på en mjölad arbetsyta.
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-13 minuter.

Kommentera inlägget här: