Julpynt år 2013

Idag har vi faktiskt julpyntat. Mycket mycket sparsamt men ändå. Det finaste julpynt vi har är ljusstaken i vardagsrumsfönstret, den som åker tillbaka till förrådet sist av allt julpynt, ofta lååångt senare än det andra. Det är ju det finaste av allt med detta mörker som råder i vårt land under vintertid, de fina ljusen som lyser överallt. Därför drar vi gärna ut på ljusstaken så länge som möjligt. Vi har också en stor och tjusig julstjärna i sovrumsfönstret men förutom det så är det inte mycket mer än tre tomtar som sitter på fönsterbrädorna. Det är allt. Vi brukar ha en julgardin i vardagsrummet men i år hoppade vi över den. Balkongen får sig också en ljusslinga eller två. Det är fint. Verkligen.
 
Detta är första helgen på länge, känns som nästan på hela  hösten som vi har en obokad helg. Så himla skönt faktiskt. Även om vi gjort roliga och trevliga saker de övriga helgerna så är det skönt att bara ta det lugnt också. Göra ingenting. Det är jag ganska bra på, att göra ingenting.
 
Men en sak har vi att göra idag, det har vi faktiskt. Vi ska på tomtebytardag hos ett par vänner. Vi tar med oss en tomte (av våra tre hahaa)  som vi lämnar där och tar med oss en annan hem. Vi ska prata lite, värma oss med glögg och äta pepparkakor så vi blir riktigt snälla.
 
 
 


 
Kategori: Allmänt Taggar: julpynt, tomtar;
Kommentera inlägget här: