Den bästa tiden

Den börjar nu. Den bästa tiden. Det är nu den tiden när naturen vaknar till liv, som om den varit Törnrosa och sovit i 100 år. Det är den tiden när alla restauranger pockar på vår uppmärksamhet genom att ta fram borden och stolarna och tycka att vi ska sitta ute istället för inne, visst, med filt över knäna men ändå. Det är den tiden när de tjocka vinterjackorna byts ut mot tunnare plagg och vinterkängorna flyttar ner till förråden för att inte tas fram på en överskådlig tid. Det är den tiden då alla trädgårdar ska rensas från det som vinterdvalan fört med sig och därigenom förberedas för färgexplosion, blomstring, grön gräsmatta och barfota fötter. Det är den tiden när grillarna ses över, kanske till och med premiärgrillas på. Det är den tiden när bilarnas däck ska bytas från vinter till sommar.
 
Det är den tiden när jag börjar tänka solglasögon, skira klänningar och mjukglass. Jag börjar tänka på min cykel, dags att ta fram och se över den.  Balkongen, vilka färger ska jag välja i år? Kan jag slippa vaxa balkongplåten? Köpte vi inte ny balkongmatta förra året? Luften andas ord som semester. Ja, den bästa tiden börjar nu.

Igår köpte vi matsäck och åkte till Tidö slott, jag och mannen. Mumsade i oss sittandes på murkanten. Likt blåsipporna på marken vände vi våra ansikten mot det håll solskenet och värmen kom ifrån. Så njöt vi av en ledig dag. Så soligt och härligt så man trodde knappt det vara sant. Men det var det.  
 
Kom ihåg, idag är den dagen när klockorna ställts fram en timme. Sommartiden är här.
 
 
 

 

 
 

 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: matsäck, tidö slott, vår;
Kommentera inlägget här: