Om en sommarvecka i österrikiska alperna, Zell am See - del 2

Det regnade den dagen vi anlände och det regnade den dagen vi for hem. Sedan kom det någon skur en eftermiddag eller två men för övrigt var det strålande väder och vi lyckades pricka in jättefint och varmt väder under alla våra utflykter och aktiviteter. På eftermiddagarna badade vi, det gjorde vi, men inte i sjön utan i hotellets pool. 
 
Hotellet vi bodde på hade cyklar tlll låns, så en dag gjorde vi det; lånade en varsin cykel och i det vackra soliga vädret trampade vi runt i flera timmar och njöt av motion, god lunch och vackra vyer.
 
En annan dag tog vi ett gammalt ånglokståg till ett ställe som hette Krimml. Resan med det tåget tog 2,5 timmar, och målet var att komma till det ställe där det fanns ett stort vattenfall, och som enligt turistbroschyren är europas största och i världen den 5:e största, hur de nu mätt det? En annan dag åkte vi buss till byn brevid, Kaprun, och där promenerat en bit till en annat vattenfall, mycket mindre men ändå jättefint. Mer om vattenfallen i nästa inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: alperna, austria, berg, hiking, landskap, natur, utsikt, vandring, vyer, zellamsee, österrike;
Kommentera inlägget här: