En balkong inför sommaren - del 2

Erkänner att vår drygt sex kvm stora plåtbalja har varit klar ett tag men jag har dröjt med att visa "efter"-bilder. Varför? Jo det var inte så lätt att hitta just blå blommor, lila i olika nyanser fanns det gott om men blå, nej. Sedan är de röda blommorna väldigt fint mörkt röda men mot den svarta plåten så tenderar de att försvinna, de kommer inte till sin rätt, ljusare röda hade gjort sig bättre. Dessutom ser det ut som jag planterat en hög med ris i blomlådorna, sorterna jag valt spretar åt alla håll. Men vis av erfarenhet så vet jag att de brukar bli bättre efter ett tag - när de fått växa och gona in sig.

Golvet är underst ett trägolv, skönt att gå på men med åren slitet och fult. Från början släpade vi ned golvet (det består av ett antal bitar på ca en kvm styck) och vi skurade, fejade och oljade in och släpade upp golvet igen. Det har vi numera gett upp. Det finns andra mycket bra alternativ för oss som bor tre trappor upp, utan hiss -  till exempel en matta.

Mattan är också skön att gå på, lätt att bära, billig att köpa, suverän att dammsuga och torkar jättefort. Vi har köpt vår på Bauhaus. Där finns de längs en vägg på stora rullar. Det är bara att måtta hur mycket som går åt och sedan med till exempel en helt vanlig sax justera till den om det behövs när man kommit hem. Från början hade vi en mörkgrå, nästan svart, och den passar bäst tycker jag, till plåten, till de svart/vita stolsdynorna men den var helt slut överallt sist vi bytte så nu har vi en ljusgråblå. Den ljusgråblåa gör sin sista sommar i år. Kanske dynorna också.

Vinrankan längs ena kortsidan är av plast, tänkte bara tala om det för er om ni nu händelsevis skulle få för er att vi förbereder vinframställning på balkongen. Det gör vi inte.

Dåså.

och

Efter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget här: