Bulgarien - del 2

Ett måste varje sol- och badsemester är båtutflykten. Den är bara så härlig om än båtarna en överraskning varje gång. Vi har åkt allt från den lilla båten i trä till den stora båten lik en mindre finlandsfärja (såsom förra årets båtutflykt till Gramvousa på Kreta och som ni kan återläsa här), till den katamaran som det blev i år. Men som alltid, heeelt underbara.
 
När vi bokade utflykten hintade den mycket blonda och solbrända killen som lystrade till, enligt den lilla skylten på hans bröst, namnet Jesse, att de brukar nästan alltid se delfiner, och detta sa han till oss på danska med finlandsvensk brytning (!) Gissa om våra förväntningar var höga? Inte alla dagar man ser delfiner, in the wild, så att säga.
 
Och visst. Han hade rätt den gode Jesse. Två stycken delfiner som bredvid varandra simmade efter, före och på sidan om båten. Men de var svåra att fånga på kort, snabba och över ytan bara några sekunder. Fotot längst ned är det som jag (miss-)lyckades med, man ser dem bara som svarta skuggor under uppiskat vatten. Vi kunde höra på människornas skratt och rop var de var och det var nog ingen på katamaranen som missade dem. Härligt.
 
Mat och dryck så mycket vi ville, det vara bara att hämta, i alla fall dryck. Ett badstopp och därefter endast ett soligt, av vinden fläktande, gungande färd på havet. Och havet, det var svart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: