Rhodos - del 2

En dag var vi på utflykt. En dag av sju slet vi oss från halvslumrandet, korsordslösandet, sudokugrubblandet vid poolen och åkte en heldag på båtutflykt. Det gör vi ju varje år och varje gång blir en överraskning. Förra året var båten en katamaran, minns ni? Om inte så läs om det här.  Och året dessförinnan åkte vi båt stor som en mindre finlandsfärja, minns ni det? Om inte kan ni läsa om resan till Gramvousa här.
 
Nu var det en mindre båt men ändå en stor båt, av plast och med plats för ca 80 personer. Resan gick till staden Lindos som enligt resebyrån är en stad som måste ses om man vill se det riktiga Grekland "Har man inte sett Lindos har man inte varit i Grekland"...ungefär...
 
Efter två och en halvtimmas båtresa anlände vi då till Lindos. På land möttes vi av en hoper med män som  ivrigt skrikandes tyckte att vi skulle ta taxi eller limousin till borgen Acropolis som tronade uppe på toppen. Om man inte ville ta limousine eller taxi så kunde man gå. Men vis av erfarenhet (om ni inte läste om Gramvousa tidigare så gör det nu, här) så kände vi att nej, vi hoppar det den här gången. Vi strosade istället runt i Lindos, åt lunch, åt glass, fotade, och sedan tillbaka till båten som tog oss hem. På hemvägen stannade båten till i en badvik och alla fick hoppa i och bada en stund. Det gjorde vi bägge två och det var huuur skönt och svalkande som helst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: båtutflykt, greece, lindos, rhodos;
Kommentera inlägget här: